CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Manisa'da (2)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ülkede çatık kaşlı, kavga eden, yoksul insanların olmasını istemediklerini belirterek, "Yaşanacak bir Türkiye'yi birlikte inşa edeceğiz" dedi.

Kılıçdaroğlu, partisinin Manisa Cumhuriyet Meydanı'ndaki mitinginde yaptığı konuşmada, siyasetin zenginleşme aracı olmadığını, siyasetçinin değil, halkın cebinin dolacağını, iktidarlarında ilk 4 ayda çıkaracakları bir numaralı kanunun "Siyasi Ahlak Kanunu" olacağını anlattı.

Siyaseti kirlilikten arındıracaklarını, kirli, kendini, cebini, yandaşı düşünen insanların siyasetten ayrılacağını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Siyaset, namuslu adamların namusluca görev yaptığı, kendisini halka adadığı bir arena olacak" dedi.

Büyükşehir Yasası'nın bazı maddelerine itiraz ettiklerini, bunları doğru bulmadıklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, muhtarlara söz vererek köy tüzel kişiliğini yeniden iade edeceklerini, kapanan beldelerde referanduma gideceklerini kaydetti.

Beldelere sandık koyacaklarını dile getiren Kılıçdaroğlu, "Vatandaş belde belediyesi olmak istiyorsa açacağız, istemiyorsa açmayacağız" diye konuştu.

-"Ben sizden birisiyim"

Annesinin, en büyük ablasının okuma yazma bilmediğini, 7 kardeşten sadece kendisinin üniversiteye gittiğini, çalıştığını, ürettiğini, 27,5 yılını devlete verdiğini belirten Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Ben sizden birisiyim. Siyasete girdiğim gün kendi internet siteme bütün mal varlığımı koydum. Çünkü hepsi benim alın teriyle kazandığım mal varlığıydı. Tabii mal varlığı dersek böyle çok köşeyi dönen mal varlığı da değil. Mütevazı bir insanın mal varlığıydı. Neden koydum? Çünkü siyasete giriyorsanız halka hesap vereceksiniz, siyasete giriyorsanız namuslu davranacaksınız, siyasete giriyorsanız devletten birilerini hortumlamayacaksınız, siyasetin aynı zamanda halka hesap verme görevini de bilmeniz gerekiyor. Bunu yaptım. Size şu sözü veriyorum. CHP iktidarında hiç kimsenin inancı, kimliği, yaşam tarzı siyaset konusu olmayacak ve yaptırmayacağım. Bu ülkede her insanı, her yurttaşı, her kardeşimi kucaklayacağım. Görüşü ne olursa olsun, kimliği, inancı ne olursa olsun insanı insan olarak kabul edip, baş tacı yapacağım. Bu ülkede huzurun olması lazım. Gerginlikten bıktık. Kavgadan bıktık. Esnafı, çiftçisi, sanayicisi, sokaktaki vatandaşı şikayetçi. Bir huzur istiyoruz."

Mitinge katılanlardan CHP'ye oy vermemiş bir kişiyi ikna etmesini isteyen Kılıçdaroğlu, "Diyeceksiniz ki '13 yıl kredi verdin bunlara, tek başına iktidar yaptın. 13 yılın sonunda 6 milyon 200 bin işsizimiz var, 17 milyon yoksulumuz var, 2 milyon Suriyelimiz var, yatağa aç giren çocuklar var. Gel yeni bir başlangıç yapalım. Eskileri unutalım, yaşanacak bir Türkiye sözü veriyor CHP. Gel hep beraber gidelim, 6 okun böğrüne mührü basalım ve yeni bir başlangıç yapalım" ifadelerini kullandı.

Partililerden bunun sözünü isteyen Kılıçdaroğlu, kendisi de söz vererek vatandaşlar için çalışacağını, alın teri dökeceğini söyledi.

-"Huzurlu bir Türkiye istiyorum"

Ülkede çatık kaşlı, kavga eden, yoksul insanlar istemediğini, insanların caddelerde güler yüzlü gezmesini, herkesin birbirine 'Merhaba' deyip kucaklaşabilmesini istediklerini vurgulayan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Ben yaşanacak bir Türkiye istiyorum. Yaşanacak bir Türkiye'yi birlikte inşa edeceğiz. Huzurlu bir Türkiye istiyorum, namuslu bir Türkiye istiyorum. Hortumcuların olmadığı bir Türkiye istiyorum. Kul hakkının yenmediği bir Türkiye istiyorum. Herkesin özellikle de siyasetçilerin halka hesap vermeyi namuslu görev kabul ettikleri bir Türkiye istiyorum. 7 Haziran'da sandığa gideceğiz. Elimize mührümüzü alacağız. 'Oy verin' denen bölüme 'Evet' mührünü basacağız. Bu ne anlama geliyor biliyor musunuz? Bu 17 milyon yoksulun olmadığı, işsizliğin olmadığı, atama bekleyen öğretmenin olmadığı, emeklilerin huzur içinde yaşadığı bir Türkiye'ye merhaba demektir.

Soma'nın yaşadığı dramı biliyoruz. Onlara sözüm var, onu gidereceğiz. Bir dramı da Manisalılar yaşadı. Manisa'nın çekirdeksiz üzümü çok meşhur ama bir don yaşadı. 7 Haziran'dan sonra bütün don mağdurlarının zararlarını gidereceğiz. Sözünü veriyorum bunun. O insanlar çalıştılar, çaba harcadılar, ben tarım sigortasını da biliyorum, onun aksaklıklarını da biliyorum. Yüzde 100 zarara uğrasa bile TARSİM zararın tamamını karşılamıyor. Bunların tamamını değiştireceğiz ama değiştirmenin yolu iktidardan geçiyor. İktidarın yolu CHP'den geçiyor. CHP, Kuvayımilliye'den geçiyor. CHP, Türkiye'nin partisi, mazlumların partisi, 77 milyonun partisi. Özgürce sokaklarında dolaşılan güzel Türkiye'nin partisi. Yetki sizde yetki istiyorum. Yetki verin Türkiye'yi 4 yılda yepyeni bir Türkiye, yaşanacak bir Türkiye haline getirelim."

Konuşmasının sonunda omzuna poşu takan Kılıçdaroğlu, CHP Manisa milletvekili adaylarıyla mitinge katılanları selamladı.

(Bitti)

Kaynak: AA