Bakan Eroğlu, Kınık'ta Muhtar Ve STK'larla Buluştu

İzmir’in Kınık ilçesinde muhtarlar ve STK’lar ile buluşan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Kınık ve İzmir’i yatırımlarla uçuracaklarını ifade etti.

Bakan Eroğlu, Kınık'ta Muhtar Ve STK'larla Buluştu
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Kınık’ta muhtarlar ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri (STK) ile bir araya gelerek kahvaltı yaptı. Muhtarlar ve STK’ların sorunlarını tek tek dinleyen Eroğlu, Kınık için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını dile getirdi. Kahvaltı da MEB Bakanı Nabi Avcı ile bir telefon görüşmesi yapan Bakan Profesör Doktor Veysel Eroğlu Kınık Öğretmen Evi’nin yenilenmesi için Kınık halkının isteklerini bildirdi.

“SULANMADIK MÜNBİT ROPRAK KALMAYACAK”

Kınığa büyük destek verdiklerini anlatan Eroğlu, “Kınık’ta büyük sulamalar yaptık. Sevişler Barajı’ndan 8 adet pompa ile 70 bin 630 dekar araziyi sulamaya açtık. Buranın iletim hattı inşaatı ihale edilecek. Böylece pompalar devre dışı kalarak enerji maliyeti ortadan kalkacak. Artık vatandaşlarımız yılda 3 mahsül alabilecekler. İzmir’in dağlarından yağ, bal akacak. İzmir’i özellikle doğa turizminde ve termal turizmde merkez yapacağız. İzmir’e teşvikleri artırarak devam ettireceğiz. İzmir’i teşvikte 5. bölge ilan ettik. Kapıkaya Barajı Projesi hazır, inşaatına başlanacak ve en kısa zamanda bitirilecek. Burası 32 bin dekar araziye su sağlayacak ve arazilerde 5 misli değerlenecek. Bir de Karatepe Barajı var onun da en kısa zamanda projesi hazırlanıp inşasına başlanacak. Sulanmadık münbit toprak kalmayacak. Bunu ancak biz yaparız.” diye konuştu.

“TOKİ’Yİ GETİRECEĞİZ”

Kınık’ın ormanlık alan bakımından da zengin olduğunu kaydeden Eroğlu şöyle devam etti: “Artık orman mahalleleri ormanlardan daha fazla istifade edecekler. Hasım değil, hısım olacaklar. Ayrıca buralara badem fıstık çamı gibi gelir getirici türler dikeceğiz. Fidanların 3 yıllık bakımı bize, geliri vatandaşa ait olacak. Ayrıca ormanlarımızda bulunan deliceleri aşılayıp adil bir şekilde kura usulü vatandaşa dağıtıyoruz. Burada 1,5 milyon delice var. Mesirelik alan içinde gerekli yardımları orman teşkilatımız yapacak. Kınık dağlarında arıcılara faizsiz kredi vereceğiz. Yüzde 20’si de hibe olacak bunun. Bunun için bal ormanları kuruyoruz. Bir müjde daha alt gelir vatandaşlarımıza taksit öder gibi ev sahibi olma imkanı sunacağız. TOKİ’yi buraya getireceğiz. Evleri kura ile hak sahiplerine dağıtacağız. Küçükmenderes de 13 baraj ve göletin sadece 2 tanesi kaldı ve bu tesisleri en kısa zamanda bitireceğiz, dünde Ergenli Barajı’nın temelini attık. Dere ıslahları hızla devam ediyor. İzmir’i gıda ihraç eden organik bal, şifalı bitkiler ihraç eden yer yapacağız. 5 milyar dolar ihracat hacmi olacak buralarda. 5. Bölge teşviğiyle İzmir’i en ileri teknoloji ile donatacağız. Sözün özü İzmir’i her bakımdan uçuracağız.”

Prof. Dr. Veysel Eroğlu kahvaltının ardından ilçe teşkilatını, belediye başkanlığını ve esnafı ziyaret etti.
Kaynak: İHA