Aydemir'den Pazaryolu İçin AK Hedef

AK Parti Milletvekili adayı İbrahim Aydemir, Pazaryolu’nda dadaşlarla buluştu. AK Parti ilçe Başkanlığını ziyaret eden Aydemir, partilileriyle istişare etti. Pazaryolu Belediye Başkanı Recep Kaplan’la makamında görüşen Aydemir, Pazaryolu’nun doğasıyla Erzurum’un rahmet yüzünü sergilediğini kaydederek, ‘Bu doğa harikası içinde bir ziynet gibi işlenen Pazaryolu’nun, yürekleri vatan ve millet sevgisiyle atan dadaşlarının nurlu yüzleri, sevecen gönülleri ve engin hoşgörüleriyle, hizmet sevdamız güç kazandı’ dedi.

Aydemir'den Pazaryolu İçin AK Hedef
PAZARYOLU TARİH DURAĞI

Pazaryolu’nun Milli mücadele döneminde Türk Tarihinde önemli bir durak olduğunun altını çizen Aydemir,’ Pazaryolu ‘Gazi’ ilçelerimizdendir. Rus işgaline uğrayan, ermeni çetelerinin zulmünü gören bu dadaş yurdu, gerek Ruslar ve gerekse ermeni çetelerine karşı sergilediği tarihi duruş ve mücadeleyle tarihimizin iftihar adreslerinden biri olmuştur. Bu vesileyle Pazaryolu’nun din için, devlet için, millet için canını feda eden şehitlerini rahmet, gazilerini şükran ve saygıyla anıyoruz.’ diye konuştu.

AK DAVA’YA PAZARYOLU YAKLAŞIMI

İlçe esnafıyla görüş alışverişinde bulunan ve temsil ettiği AK Dava’nın hizmet ufkunu dile getiren Aydemir, ilçe halkının AK Parti Hizmet Davasına her dönem verdiği destek ile AK Hizmet ufkunda müstesna bir yer edindiğini söyledi.



HİZMET DAVASININ ÖNCÜLERİNE MİNNETTARIZ

Esnafla AK Parti’nin 13 yıllık hizmet vizyonunu paylaşan Aydemir, ‘ Türkiye son 13 yılda Cumhuriyet Tarihinin en büyük yatırımlarını aldı. Sağlık, Eğitim, Ulaştırma, Enerji, Turizm ve Kış Sporları başta olmak üzere tüm alanlarda bölgenin merkezi oldu. İlimiz, AK Partinin özel dikkatleri ve ilgisiyle artık Türkiye’nin en gelişmiş on ili arasına girme sürecindedir. Bu dönemi gerçekleştiren AK Parti’nin kurucu liderine ve hizmet davasının öncülerine minnettarız. Burada bir şey söylemek isterim; Erzurum tüm bu devasa yatırımları alırken, bu harekete oylarıyla, dualarıyla destek verenlerin katkısı büyüktür. İşte Pazaryolu da bu katkıyı veren ilçelerimizdendir. İlçe halkına minnet ve şükranlarımı sunmayı vazife biliyorum.” vurgusunu yaptı.

PAZARYOLU TURİZM AÇILIMI

Esnaf ziyaretinde, Erzurum kent merkezinin olduğu gibi ilçelerinin de öncelikleri, özellikleri ve potansiyelleriyle markalaşması gerektiğine işaret eden Aydemir, ‘ Bizim Pazaryolu’na yönelik hizmet planlarımız arasında, bu mübarek beldenin doğa, botanik ve yayla turizmine açılması yer alıyor. Çevre kirliliğine uğramamış temiz tarım alanları, Rabbimin bir lütuf halinde bahşettiği eşsiz doğasıyla Pazaryolu’nun Türkiye’ye açılma zamanıdır. İlçemiz değerleriyle markalaşma sürecine girmeli, Türkiye’nin markalaşarak kalkınma ve gelişme performansı seyrine giren ilçeleri arasında yerini almalıdır.’ dedi.

TARIMSAL SANAYİ VE PAZARYOLU

Aydemir, ‘Bizim Erzurum’un öncelikli sektörü olan tarım alanında üretim ve istihdamı amaçlayan, ‘Tarımsal Sanayi’ öngörümüz var. Erzurum gerek bitkisel ve gerekse hayvansal ürünlerin en fazla ve en doğal biçimde yetiştirildiği bir İl.. Ancak biz bunları hammadde olarak pazarlıyoruz. Bu da sınırlı ölçüde katma değer sağlıyor. Diyoruz ki, hem üretimi artırmak ve ürünlerimizi değerlendirmek, ürünlerimizi mamul hale getirerek daha çok kazanmak, hem de istihdam alanı oluşturarak özellikle kırsalda ve ilçelerimizde işsizlik sorununa çözüm üretmek noktasında ‘Tarımsal Sanayi’ye yoğunlaşalım. Bakliyat ürünlerimiz, tarla ürünlerimiz, şifalı doğal bitkilerimiz, süt, et ve deri ürünleri bu sanayi içinde değerlendirilsin. Aile işletmeleri kuruluşunu yaygınlaştıralım, tarımsal sanayi, ürünün yetiştiği bölgelerde şekillensin. Bu projemiz üretim artışına katkı sağlayacak, istihdamı geliştirecek, ilçelerimizin marka ürünleri ülkeye açılacak ve top yekün bir katma değer kazanım dönemi başlayacaktır.’ diye konuştu.

PAZARYOLU’NUN EKONOMİK POTANSİYELİ

Pazaryolu’nun turizm, tarımsal sanayi için en ideal merkezlerden biri olduğunun altını çizen Aydemir, ‘Bu ilçemiz halkının muazzez insanları, ortak akılları, tecrübeleriyle böylesi bir kalkınma yol haritasının öncüsü olacaklardır.’ dedi.

AK PARTİ DEVLETİ KÖYLERE TAŞIYAN TEK SİYASİ HAREKETTİR

İlçe merkezi ziyaretinin ardından Pazaryolu’nun mahalleleşen köylerine giden Aydemir, her köyde özel bir ilgi, coşku ve heyecanla karşılandı. Gittiği mahallerde köy halkıyla görüşen, onların beklentilerini tespit eden Aydemir, sohbetlerinde, Cumhuriyet tarihi içinde yalnızca AK Parti döneminde köylere özel bir yaklaşım sergilendiğini, KÖYDES ve SODES projeleriyle kırsalda yaşam koşullarının iyileştirildiğini ve yaşanılır hale getirildiğini hatırlattı.

KÖYLERE UZANAN YARDIM ELİ

Köylerde alt ve üst yapının ilk kez AK Parti Hükümetleri döneminde elden geçirilerek yeniden kurulduğuna işaret eden Aydemir, ‘AK Hizmet davası yalnızca fiziki hizmetlerle kalmadı, aynı zamanda köylerimizin tek tek beşeri envanteri yapılarak buralarda yaşayan kimsesiz, yoksul ve engelli kardeşlerimize yardım eli uzatıldı. Yıllarca köylerimizi unutanlara inat, AK Parti hizmetleriyle devleti köylerimize taşıdı’ kaydını düştü.

Aydemir, Pazaryolu’ndan uğurlanırken, ‘Bizim hizmet gücümüzü, hizmet imanımızı yenilediniz. Dualarınızla Türkiye AK iktidarlarıyla çağlar üstü yürüyüşüne devam edecek, ülkemiz, bölgemiz ve ilimiz hizmette istikrarını sürdürecektir.’ dedi.

Kaynak: İHA