Avusturya'daki Türkler Sandık Başında

Avrupa’da yaşayan Türk seçmenler, 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için bugün sandık başına gitmeye başladı. Avusturya’da, Viyana, Salzburg ve Bregenz’de bugün yerel saatle 10.00’da seçim için oy verme işlemleri başladı.

Kayıtlı seçmen sayısının yaklaşık 107 bin olduğu Avusturya’da, Viyana, Salzburg ve Bregenz’de toplam 8 sandık kuruldu. Avusturya’da seçimler bugünden itibaren 31 Mayıs’a kadar sürecek ve oylar 10.00-19.00 saatleri arasında kullanılabilecek. Viyana’da hafta içi 4, hafta sonu 5 sandık kurulacak. Seçmenlerin yanlarında üzerinde vatandaşlık numaralarını gösteren pasaport veya nüfus cüzdanlarıyla gelmeleri söyleniyor. Oy kullanma esnasında telefon ve kayıt cihazları sandık kuruluna teslim ediliyor.

Viyana Başkonsolosu Tayyar Kağan Atay İHA’ya yaptığı açıklamada, "Sabah saat 10 itibariyle görev alanımızdaki seçmenler oy vermeye başladılar. 31 Mayıs mesai bitimine kadar oy vermek mümkündür. Saat 10.00 ila 19.00 arasında. Burada şu hatırlatmayı yapalım: Mutlaka seçmen vatandaşlarımızın gelirken yanlarında TC kimlik numaralarını taşıyan nüfus cüzdanı veya pasaportu bulundurması gerekiyor. Ayrıca seçmenlerimiz mümkün mertebe oy verme işlemlerini 31 Mayıs’a kadar bırakmamaları ve şimdiden bu anayasal görevlerini yerine getirmeleri kendileri açısından yerinde olacaktır" diye konuştu.

Kaynak: İHA