'Meme Kanseri Ve Korunma Yolları'Semineri

Hani ilçesinde, "Meme Kanseri ve Korunma Yolları" adlı seminer düzenlendi.

'Meme Kanseri Ve Korunma Yolları'Semineri
Kaymakamlık Kadın Destek Merkezi konferans salonunda düzenlenen ve Hani İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün koordine ettiği seminerde, Dr. Abdullah Yıldız, Ebe Hatice Didar Sunan, Demet Bayram, katılımcıları meme kanseri ve korunma yolları hakkında bilgilendirdi.

Yıldız, kadınlarda en sık görülen kanser türlerinden biri olan meme kanserinden korunma yolları anlatılırken kendi kendine elle muayenenin, mamografi çekiminin erken tanıda hayat kurtardığını belirtti.

Meme kanserinin, akciğer kanserinden sonra diğer bütün kanserlerden daha fazla oranda kadınların yaşamını tehdit ettiğini dile getiren Yıldız, "Ancak erken teşhis edildiğinde başarı ile tedavi edilebilmekte ve hastalar sağlıklı bir şekilde yaşamlarını sürdürebilmektedir" dedi.

Hani İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahsum Burucu ise, kadınlara yönelik verilen seminerden ötürü Toplum Sağlığı Merkezi yetkililerine teşekkür etti.

Seminer, görseller eşliğinde elle meme muayenesini anlatan sinevizyon gösterimi ve katılımcıların soru cevapları ile son buldu.

Seminere, kız öğrenciler, öğretmenler ve vatandaş katıldı.

Kaynak: AA