Kozan'da Toplum Ruh Sağlığı Ve Hemodiyaliz Merkezi Açıldı

Adana’nın Kozan ilçesinde, Devlet Hastanesi’ne bağlı Toplum Ruh Sağlığı Merkezi ile Hemodiyaliz Merkezi açıldı.

Kozan'da Toplum Ruh Sağlığı Ve Hemodiyaliz Merkezi Açıldı
Kozan Devlet Hastanesi Başhekimi Mete Sabri Güngören, açılışta yaptığı konuşmada, Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nin, Sağlık Bakanlığınca uygulanan Ruh Sağlığı Eylem Planı çerçevesinde açıldığını belirtti.

Ağır ruhsal bozukluğu tanısı olan hastalar ve yakınları ile ilişki kurularak, hastaların psikiyatri uzmanları tarafından merkezde verilen hizmetlere uygunluğu açısından değerlendirildiğini ifade eden Güngören, merkeze kabul edilen hastaların uzman doktorlar tarafından düzenli olarak bireysel ve grup terapisine alındığını kaydetti.

Bir program çerçevesinde düzenli olarak ev ziyaretleri yapıldığını, hasta yakınları ile görüşülerek hastaların kayda geçirildiğini vurgulayan Güngören, "Merkezimizde, hastalarımıza yönelik halı ve kilim dokuma, ayna süslemeleri, sabun süslemeleri, seramik ve ahşap boyama işleri, kara kalem çalışmaları, kitap okuma etkinlikleri, mutfak çalışmaları ve düzenli olarak piknik gezileri yapılmaktadır" dedi.

Güngören, Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde 2 psikiyatri uzmanı, 1 sosyal hizmet uzmanı, 1 psikolog, 2 hemşire, 2 usta öğretici, 1 sekreter ve 1 hizmetlinin görev aldığını kaydetti.

Hemodiyaliz Merkezi’nin faaliyete geçmesiyle özel diyaliz merkezinden hasta transferine başlanarak, yaklaşık 70 bin liralık tasarruf sağlandığını belirten Güngören, merkezden şu anda 45 hastanın yararlandığını ifade etti.

İmamoğlu Kaymakamı, Kozan Kaymakam Vekili Kürşat Özdemir de, Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nin sadece Kozan’a değil, çevre ilçelerin tamamına hitap edeceğini düşündüğünü belirterek, "Önemli bir eksiği gidereceğini düşündüğüm bu merkezin faaliyete geçmesinde emeği geçen başta Kozan İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne, Sağlık Komisyonu Başkanımız Sayın Necdet Ünüvar’a teşekkür ediyorum. Bu arada Hemodilayiz Merkezi’nin açılması da memnuniyet vericidir. Bu merkez bölgedeki diyaliz hastaları için hayati önem taşımaktadır. Her iki merkezin de Kozan’a hayırlı olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı, AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar ise, sağlık konusunun, hükümetin en fazla önemsediği konuların başında geldiğini vurguladı. 13 yıldır sağlıkla ilgili devrim niteliğinde adımların atıldığını herkesin bildiğini kaydeden Ünüvar, şunları söyledi:

"Sağlıkta dünya standartlarını yakaladığımızı söyleyebilirim. Sadece fiziki yapı açısından değil, insan kaynağı, teknik donanım açısından da dünya standartlarında sağlık hizmeti veriyoruz. Yüzlerce sağlık tesisi inşa ettik, yüzlerce sağlık tesisini insanlığın hizmetine sunduk. İnsanlığın diyorum zira son 5-6 yıl içerisinde bizim ürettiğimiz sağlık hizmetlerinden dünya vatandaşları da istifade ediyor. Sağlık turizmi adına bugün farklı ülkelerden insanlar geliyorlar, sağlık hizmeti alıyorlar ve karşılığında döviz bırakıp gidiyorlar. Bundan çok büyük memnuniyet duyduğumu ifade etmeliyim."

Kozan Devlet Hastanesi’nin atak üzerine atak yaptığına dikkat çeken Ünüvar, "Bu iki merkezde inşallah vatandaşlarımız güzel hizmetler alacak ve vatandaşımızın mutluluk endeksini biz yükseltmiş olacağız. Bizim en temel hedefimiz, vatandaşımıza mutlu, kolay, hızlı ve ekonomik sağlık hizmetini vermektir" dedi.

Konuşmaların ardından, önce Hemodiyaliz Merkezi’nin, daha sonra Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nin kurdeleleri kesilerek açılışları yapıldı. Kurdeleleri kesen Prof. Dr. Necdet Ünüvar, beraberindekilerle birlikte merkezleri gezdi.

Açılışa; AK Parti Milletvekili Adayı Asuman Tekin, Kozan İlçe Başkanı Veli Gelebek ile sağlık çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: İHA