Başkan Zeki Toçoğlu Geyve'de Muhtarlarla Bir Ardaya Geldi

Geyve’de görev yapan muhtarlarla bir araya gelen Başkan Toçoğlu, ilçenin en büyük altyapı yatırımına AK Parti iktidarında kavuştuğunu belirterek, “40 milyonluk altyapı yatırımlarımızda sona geldik. İnşallah Mayıs ayı sonunda Geyve ve Alifuatpaşa’da gerekli düzenleme çalışmalarını da gerçekleştirmiş olacağız” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Geyve’de görev yapan muhtarlarla bir araya geldi. Başkan Toçoğlu’nun yanı sıra Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya, SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yarımcısı Ayhan Kardan, Geyve İlçe Başkanı Muhittin Irmak, Büyükşehir bürokratları ile çok sayıda muhtar katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya, ilçede gerçekleştirilen altyapı yatırımlarının önemine değindi. Kaya, “Yerel seçimlerde milletimizin desteği ile Geyve’mizde önemli bir başarı elde ettik. Ardından milletimize verdiğimiz sözleri yerine getirmek için hemen çalışmalarımızı başlattık. İlçemiz Büyükşehir Belediyemizin hizmet alanına geçtiğimiz yıl dahil oldu. Bu kapsamda yağmursuyu, kanalizasyon ve içme suyu çalışmalarına hemen başladık. Bu yatırımların ilçemiz için taşıdığı önemin farkındayız. İnşallah bu yatırımlarla ilçemizin geleceği garanti altına alınacak. Büyükşehir Belediyemize hayata geçirilen yatırımlardan dolayı çok teşekkür ediyoruz. İnşallah Büyükşehirle yenilenen Geyve, hükümetimize de yeni ve daha güçlü bir destek verecek” diye konuştu.

Başkan Toçoğlu, “Geçtiğimiz yıl gerek yerel yönetimlerimiz gerekse hükümetimiz ile işbirliği içerisinde çok önemli çalışmaları hayata geçirdik. Bu kapsamda yerel seçimlerde de büyük bir başarı elde ettik. Yine önümüzde önemli bir süreç var. Genel seçimlerin milletimiz için, yeni Sakarya’nın inşası için taşıdığı önemin farkındayız. AK Parti siyasete farklı bir soluk getirdi. Hemşerilerimiz bizi iyi tanıyor. Hemşerilerimiz biliyor ki yerel yöneticilerimiz bir söz verdiği zaman o sözü yerine getirir” dedi.

Bölgede başlatılan altyapı çalışmalarının büyük ölçüde tamamlandığını da belirten Toçoğlu, “Yerel seçimlerde ilçe belediye başkanımızla Geyve’mizi karış karış gezdik ve milletimize söz verdik. Geyve’yi sağlam altyapı ile buluşturacağız dedik. Bu kapsamda yerel seçimlerin ardından hemen çalışmalarımıza başladık. Alifuatpaşa Mahallesi ile Geyve ilçemiz için yaklaşık 125 kilometrelik kanalizasyon ve yağmursuyu hattı projelendirdik. Bu hattın 110 kilometreden fazlasını tamamladık. Atık su Arıtma Tesisimizin de çalışmalarına başladık. İlçemizdeki atık sular arıtma işleminin ardından doğal ortama deşarj edilecek. Bölgenin içme suyuna da yatırımım yaptık. Yaklaşık 17 kilometrelik sağlam bir içme suyu iletim hattı oluşturuyoruz” diye konuştu.

40 Milyon TL’lik yatırımların Mayıs ayı sonunda tamamlanacağını ve bölgede kapsamlı bir düzenleme çalışmasının başlatacağını da açıklamalarına ekleyen Zeki Toçoğlu, “İlçemizde başlattığımız altyapı yatırımlarımız tamamlanmak üzere. İnşallah Mayıs ayı sonunda bölgede gerekli düzenlemeleri de gerçekleştirmiş olacağız. Geyveli hemşerilerimiz, hükümetimizin gücüyle inşa ettiğimiz altyapıyla uzun yıllar bu konuda sıkıntı yaşamayacak. Geyve en önemli şehircilik yatırımına AK Parti iktidarıyla kavuştu. Hiç kimsenin bir şüphesi olmasın. İnşallah bu yatırımlarımızla Geyve geleceğe güvenle bakacak” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA