Başkan Yılmaz'dan Kırsal Mahallelere Asfalt Müjdesi

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 1 yıl içerisinde alt yapısı müsait olan tüm köy yollarına asfalt ya da parke kaplayacaklarının sözünü verdi.

Başkan Yılmaz'dan Kırsal Mahallelere Asfalt Müjdesi
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın katıldığı Çakallı Han’daki kahvaltıda bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun’a bağlı tüm ilçelerin alt yapısı müsait olan kırsal mahallelerinin yollarını parke ya da asfalt ile kaplayacaklarının sözünü verdi.

“SAMSUN PARMAKLA GÖSTERİLECEK

Muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin hazır bulunduğu kahvaltıda konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Doludizgin hizmet etmek, insanların hayatlarını kolaylaştırmak, ilçelerin, mahallelerin, şehir merkezinin şehircilik adına geliştirilmesi ve inkişafı ile ilgili sürece katkı vermek üzere büyük bir mücadele veriyoruz. Bu mücadeleyi yıllardır devam ettiriyoruz. Ama son 10 - 12 yılda hükümetimizin şehircilikle ilgili, şehirlerin ilçelerle bütünleştirilmesi yani bu bütünşehir yasasının çıkarılması ve köylere kadar intikal eden hizmetleri giderek geliştirilerek büyütülmesi yönünde hamlelerin gereğini yapmak üzere büyük bir çaba gösteriyoruz. Bu hizmetlerin geçtiğimiz 1 yıl içerisinde adımlarını duydunuz ama inşallah bu önümüzdeki 1 yıl içerisinde ve yaz aylarında bunun çok daha belirgin sonuçlarını birlikte göreceğiz. Bunu takip eden zaman içerisinde de inşallah Samsun, köyleriyle ve ilçeleriyle birlikte parmakla gösterilen bir il olacak” dedi.

“TÜM KÖYLERİMİZİN İÇİ ASFALT OLACAK”

Bir yıl içerisinde yapacakları çalışmalarla yüzlerin güleceğine dikkat çeken Başkan Yılmaz, “Bunun dışında biz Büyükşehir Belediyesi olarak Kavak ilçemizde, Ladik’te, Asarcık’ta bu çevrede Allah’ın izniyle 1 yıl içerinde kimse ‘bizim köyümüzdeki şu alt yapı eksikliği yüzünden biz mahcup oluyoruz, çoluğumuza çocuğumuza toz yutturuyoruz’ demeyecek. Alt yapısı müsait olan tüm büyük köy gruplarımızın tamamının içini ya parke kaplayacağız, ya da asfalt kaplayacağız. Bunu bir kez daha sizlere söz veriyorum. Özellikle grup yollarımızda büyük bir hamle başlattık. Bazı yollarımızı beton yapıyoruz. Beton yapmamızın nedenimiz, daha sağlam olması ve dış şartlara karşı dayanıklı olmasıdır. Bu yolun ilk etapta yapımı biraz pahalı oluyor ama uzun ömürlü oluyor. Biz bu işleri biliyoruz. Biz bu işlerin insanıyız” diye konuştu.

“ÖZGÜVENİMİZ ASLA KİBRE DÖNÜŞMEZ”

7 Haziran’da yapılacak olan seçimleri de hatırlatan Başkan Yılmaz, "Bu seçimde de biz bu işleri biliyoruz, yapıyoruz, bizden iyi de kimse yapamaz özgüvenimizi tabii ki taşırız. Ama bu özgüvenimiz asla kibre gitmez. Bu özgüvenimiz asla insana tepeden bakan, küçük gören bir enaniyete dönüşmez. Bizim terbiyemiz buna elvermez” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA