Ayak Mantarından Sarımsak İle Kurtulabilirsiniz

Dr. Ömer Coşkun, sarımsakta bulunan vitaminlerin hücre yenileyici özelliğe sahip olduğuna dikkat çekerek, “Ayak mantarından sarımsak ile kurtulabilirsiniz” dedi.

Ayak Mantarından Sarımsak İle Kurtulabilirsiniz
Havaların ısınmasıyla birlikte artan neme bağlı olarak terlemelerin yaşandığını kaydeden Dr. Ömer Coşkun, “Terlemeden dolayı meydana gelen ayak mantarlarına bitkisel karışımlarla çözüm bulabilirsiniz. Ayak mantarı nemli ortamları sever. Özellikle yazın eğer kapalı bir ayakkabı giyiyorsanız bu mantar artabilir, kaşınabilir, ayakta döküntüye neden olur, ayak kokusu yapar, ileri derecede kaşınmalar ve deride tahrişe neden olur. Bazı vakalarda koku ve tahrişle birlikte alerjik reaksiyonlar da görülebilir ve sizi çok rahatsız edebilir. Aşırı nemden uzak durulmalıdır. Benim tavsiyem zeytinyağı, ozon yağı veya magnezyumdan birisinin içine birkaç diş sarımsağı döverek koyun. 5-6 gün bekletin, sonra ayağınıza sürün. O yağ mantara çok faydalıdır. Veya leğenin içine sıcak su koyun, kaynar su, sonra dövülmüş 4-5 diş sarımsağı içine atın. Sarımsakta bulunan germanyum, çinko, A, B1 ve C vitaminleri hücre yenileyici özelliğe sahiptir. Ayağınızı yakmayacak düzeye geldiğinde içine koyun, 15 dakika yıkayın. Bu işlemler ile mantardan kurtulabilirsiniz” diye konuştu.

AYAKKABI SEÇİMİNE DİKKAT

Dr. Coşkun, bu işlemlerin 3-4 gün aralıklarla 15 gün boyunca yapılması gerektiğini belirterek, “Ardından 2-3 ay kadar beklenir, şikayet tekrarlarsa aynı işlemler yenilenerek tedaviye devam edilir. Bu süreçte kişilerin ayakkabı seçimlerinde dikkatli olması ve nem yaratacak, rahatsızlığı tekrar ettirebilecek unsurları ortadan kaldırmaları lazımdır. Bunlar bir evde yaşayan birkaç kişinin kullandığı terlik, ayakkabı, havlu gibi bu olaya sebebiyet verecek müdahale edilmesi mümkün belirtilerin ortadan kaldırılmasıdır. Böylelikle bu karışımla ve kişiye özel kullanıma ait eşyalarla bu rahatsızlığın üstesinden gelebileceklerdir” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA