AK Parti'nin Elazığ Mitingi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Türkiye, bir milli piyade tüfeği dahi yapamıyordu. Şimdi aziz Elazığlılar, üç gün önce Türk semalarında yerli yapım ATAK helikopteri uçtu. Kim uçurdu? Onlar konuşur, AK Parti yapar. Türkiye, tanka hibe olarak muhtaçtı? Şimdi kendi tankımızı yapıyoruz, Altay tankı. Kim yapıyor? Onlar konuşur, AK Parti yapar" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Elazığ'da, İstasyon Meydanı'nda düzenlenen AK Parti Mitingi'nde halka hitap etti.

Davutoğlu, "Kurban olayım toprağına taşına. Kurban olduğum Elaziz, Elazığlılar hepinize selam olsun, Gakkoş'lara selam olsun. İsimlerin en güzeline, Esmaül Hüsna'ya sahip Elaziz'e selam olsun. Bu ismi Elazığ'a bağışlayan Sultan Abdülaziz'e selam olsun" şeklindeki sözleriyle başladı.

Elazığ'ın ilim adamları ve uleması ile ilçelerinin isimlerini de sayarak selamlarını gönderen Davutoğlu, "Ne güzel demişler, Harput'un yokuşuna Fırat'ın akışına, dünya malını vermem yarin bir bakışına. Biz de Elazizli gakkoşların bir bakışına, duasına dünya malını vermeyiz" şeklinde konuştu.

Alandakilerin, "Elazığ seninle gurur duyuyor" şeklinde slogan atmaları üzerine, "Bizi böyle coşkuyla karşılayan Elazığlılarla gurur duyuyoruz" diye karşılık veren Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Elazığlılar size iki tarihi şahsiyetten bahsederek davamızdan bahsedeceğiz. İmam Efendi'yi bilirsiniz, değil mi? Aziziye Tabyaları'nda, düşman Aziziye Tabyaları'na dayandığında, Erzurumlular, bir sabah ezanıyla uyandılar. İmam Efendi'nin ezanıydı. Erzurum'da öyle ezan okundu ki Erzurum ayağa kalktı, Aziziye Tabyaları'ndan düşmanı söküp attı. Aziziye tabyalarında düşmana karşı ayağa kalkanlar gibi, Elazığlı İmam Efendi gibi Türkiye'de bir hareket, AK Parti hareketi, Ankara'dan yola çıktı. Tam düşman askerleri değil ama IMF memurları kapıdaydı. Tek bir silahı bile yapamıyordu, ülke savunması için tankı başkasından alıyordu, topu başkasından alıyordu. Tamirat için İsrail'e gönderiyordu. Böyle bir ülke, aziz bir tarih aziz bir vatana bu muamele layık mıydı? Bizlere namerde muhtaç olmak layık mı? Biz buna müstahak mıyız? Bütün bu kaderi kim değiştirdi? Türkiye, bir milli piyade tüfeği dahi yapamıyordu. Şimdi aziz Elazığlılar, üç gün önce Türk semalarında yerli yapım ATAK helikopteri uçtu. Kim uçurdu? Onlar konuşur, AK Parti yapar. Türkiye, tanka hibe olarak muhtaçtı? Şimdi kendi tankımızı yapıyoruz, Altay tankı. Kim yapıyor? Onlar konuşur, AK Parti yapar. buraya gelip milliyetçilik nutku atacak olanlar bu sesi duysunlar. Onların döneminde Türkiye 70 sente muhtaçtı. IMF kapısında duruyorduk."

-"Elazığ Ovası AK Parti'nin yuvası"

Başbakan Davutoğlu, vatandaşların, "Elazığ Ovası AK Parti'nin yuvası" şeklinde slogan atması üzerine de "Ceddin rahmet, ceddin rahmet Elaziz. AK Parti yuvası Elaziz, o zaman söyleyin de dünya alem duysun, dört dörde var mıyız? Rabia demeye var mıyız?" ifadesini kullandı.

AK Parti milletvekili adaylarının isimlerini sayarak, Elazığlılardan tüm adaylarını Meclise gönderip göndermeyeceklerini soran Davutoğlu, alandakilerin "evet" yanıtını vermesi üzerine, "Allah sizden razı olsun. Gakkoşlar söz verdi mi yaparlar" dedi.

-"İsrail'e muhtaç olmak bize yakışır mı?"

AK Parti iktidara gelmeden önce, Türkiye'nin yaşadığı ekonomik krizi hatırlatan Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Bu kaderi kim değiştirdi? Şu anda dünyada, mazlumlara 3.5 milyar yardım yapabilen ülke var. Kim yaptı? Onlar konuşur, AK Parti yapar. Bakın, bırakın uçağı, insansız hava aracı yapamıyorduk. Teröre karşı mücadelede insansız hava aracı için İsrail'e muhtaçtık. Bize yakışır mı İsrail'e muhtaç olmak. Yakışır mı? Ama bunlar bizi muhtaç ettiler hesap sormayacak mısınız? Şimdi soruyorum, insansız hava aracını biz yapıyoruz, kim yaptı? Yetmiyor, inşallah 2018'de HÜRKUŞ eğitim uçağını, Türkiye kendi eğitim uçağını yapacak. 2023'te de milli savaş uçağını yapacağız. Kim yapıyor, AK Parti. Onlar konuşur, AK Parti yapar. İşte bu. Elaziz, ismiyle müsemma Elazığlılar bilir, onun için Elazığ AK Parti'nin kalesi olmuştur. Çünkü izzetin, onurun kalesidir, Elazığ. Gakkoşlara helal olsun. Bize hep destek veren gakkoşlara, helal olsun."

-"Adaylarımız arasında başörtülü de var başı açık da var"

"Elazığ arkamızdaysa, Harput arkamızdaysa, Fırat arkamızdaysa dünya karşımızda olsa ne yazar, hiçbir şey" diyen Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Bacılarım, Anadolu'nun irfanını yansıtan bacılarım, yiğitlerim, 28 Şubat zulmünü hatırlıyor musunuz? 28 Şubat'ta bu bacılarım, başörtüsü mağduru olarak kapılarda tahkir edildiler mi? Bir başbakan çıkıp, Meclis'te başörtülü hanımefendiye 'dışarı dışarı' diye tempo tuttu mu? Şimdi, bütün bu başörtüsü zulmünü kim kaldırdı? Özgürlükleri kim getirdi? İnşallah ilk defa bu seçimde, milletvekili adaylarımız arasında başörtülü de var başı açık da var. El ele Meclis'e gidecekler."

Memleket dara düştüğü anlarda, ilk ayağa kalkan şehirlerin başında Elazığ'ın geldiğini, bu yüzden Elazığlı İmam Efendi'den bahsettiğini anlatan Davutoğlu, "Allah memleketi dara düşürmesin. Allah devlete ve millete zeval vermesin" dedi.

Alandakilere, "Biz 13 yıl içinde bu milletin başını dik tuttuk mu? Her yerde zalime karşı dimdik durduk mu? Mazluma sahip çıktık mı? Ey Elazığ şahit misiniz? Allah için şahit misiniz? Tarih için şahit misiniz? Biz hep mazlumu elinden tutup, kaldırdık mı? Şimdi de bundan sonra da bu aziz bayrağın mazlumların üzerinde, dünyanın her yerinde dalgalanabilmesi için bize güç verecek misiniz? Bize dua edecek misiniz? Destek verecek misiniz? Dörtte dört yapacak mısınız? Söz mü?" şeklinde sorular da yönelten Davutoğlu, vatandaşların "evet" yanıtı üzerine, şunları söyledi:

"Şimdi, ikinci bir Elazığlıdan, bir fatihten bahsedeceğim size. Balakgazi'yi bilirsiniz değil mi? 'Kudüs tehdit altında' dendiğinde, Elazığlı yiğitlerle yola çıkar, Kudüs savunmasına gider, Haçlı Seferleri'nde ve bugün suriye sınırları içinde kalan Mumbuc'ta şehit oldu. Büyük Elazığlı Fatih. Ey Elaziz, bugün o diyarlar Mumbuc'ta zalim Esed var, Kudüs'te zalim İsrail var. Onların zulmüne karşı dimdik olacak mıyız? Nerede olursa olsun mazlumu ayağa kaldıracak mısınız?"

Davutoğlu, Kudüs ile ilgili sözlerini hatırlatırken, HDP Genel Başkanı Selahaddin Demirtaş'ın yuhalanması üzerine, vatandaşlara, "Şahsiyetini değil ama zihniyetini yuhalayın" ifadesini kullandı.

"HDP Eş Başkanı çıkmış diyor ki, Kudüs Yahudilerin kutsal mekanıdır. Şimdi Balakgazi'nin torunları, siz bu tarih bilmezlere ders verecek misiniz, haddini bildirecek misiniz?" diyen Davutoğlu, "Cesaret edemez ama gelirse, buraya, Elazığ'a, 'Önce sen Kudüs'ü öğren' diyecek misiniz? Elaziz'e biz her zaman borçlu olduk. Elaziz ayaktadır, dimdik" şeklinde konuştu.

(Sürecek)

Kaynak: AA