AB Bakanlığından Başarılı Öğrencilere Destek

Avrupa Birliği Bakanlığı, bu yıl da 15 başarılı gence destek vererek Avrupa Koleji'nde eğitim görmelerini sağlayacak.

Bakanlıktan yapılan basın duyurusunda, "Türkiye'nin sadece bugününe değil, yarınına da yatırım yapan özel sektör firmalarımız ve sivil toplum kuruluşlarımızın değerli katkılarıyla yürütülen burs programı kapsamında yetişen nitelikli AB uzmanı sayısı artmaya devam ediyor. Program vasıtasıyla bugüne kadar 88 kişiye Avrupa çalışmaları alanında eğitim imkanı sağlandı. 2015-2016 akademik yılında ise 15 bursiyer, Avrupa'nın bu saygın okulunda yüksek lisans eğitimi alacak" ifadeleri kullanıldı.

Duyuruda, Avrupa Birliği Bakanlığı koordinasyonunda altıncı yılına giren Avrupa Koleji Yüksek Lisans Burs Programı için mülakatların 5-6 Mayıs'ta yapılacağı belirtildi.

Mülakatlar sonucu burs almaya hak kazanan öğrencilerin, Avrupa Koleji bünyesinde Uluslararası İlişkiler ve Diplomasi, Avrupa Hukuku, Avrupa Ekonomisi gibi alanlarda uzmanlaşacağı ve yakın gelecekte Türk kamu kurumlarında, özel sektörde, düşünce kuruluşlarında, akademik dünyada ve iletişim alanında önemli görevler alacağı kaydedilen duyuruda, "Bu başarılı gençler, ulusal ve uluslararası ortamlarda AB sürecimizin öncüleri olacaklardır" denildi.

- Avrupa Koleji

Avrupa Koleji, Avrupa çalışmaları alanında Bruges ve Natolin kampüslerinde Avrupa'nın en nitelikli uzmanlarını yetiştiriyor. 1949'da kurulan kolejde, şimdiye kadar 164 Türk öğrenci eğitim gördü.

Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne adaylık sürecinde, gerek kamu yönetiminde gerek özel sektörde ihtiyaç duyulan, donanımlı AB uzmanlarını ve geleceğin Türk avrokratlarını yetiştirmek amacıyla 2010'da Avrupa Birliği Bakanlığı koordinasyonunda "Avrupa Koleji Yüksek Lisans Burs Programı" başlatıldı.

Kaynak: AA