Seydişehir Polisinden Öğrencilere Uygulamalı Trafik Eğitimi

Konya’nın Seydişehir İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Haftası etkinleri kapsamında, öğrencilere trafik bilincini geliştirmek için oluşturulan trafik adasına gelen öğrencilere masal kahramanları kırmızı başlıklı kız, kurt ve Nasreddin Hoca kostümüyle uygulamalı eğitim veriyor.

Seydişehir Polisinden Öğrencilere Uygulamalı Trafik Eğitimi
Öğrencilerde trafik bilincini geliştirmek için Belediye Parkında Trafik Adası oluşturan Emniyet Müdürlüğü, trafik adasına gelen öğrencilere trafik ekipleri masal kahramanları kırmızı başlıklı kız, kurt ve Nasrettin hoca kostümü ile uygulamalı eğitim veriyor. Belediye önünde verilen eğitimde konuşan Emniyet Müdürü Erkan Aydoğan, öğrencilerin trafik kurallarına karşı hassas olması için yürütüldüğünü belirtti.

Aydoğan, ülkede trafik kazalarının önlenmesinin, pek çok kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütünün birlikte çalışmasıyla mümkün olabileceği fikrinden yola çıkılarak, trafik konusunda daha bilinçli nesiller yetiştirmek için uygulamalı eğitime önem verdiklerini ifade etti.

İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube polisleri tarafından öğrencilere trafik işaret ve levhaları, emniyet kemeri ve çocuk koruma sistemleri, yaya geçidi, üst ve alt geçit kullanımı, güvenli bisiklet kullanımı, yaya güvenliği, görünürlük, araçta güvenli yolculuk, karşıdan karşıya geçme, güvenli oyun alanları konularını içeren eğitimler verdi. Eğitim faaliyetlerine okullar kapanıncaya kadar devam edileceği açıklandı.

Uygulamalı eğitime, Emniyet Müdürü Erkan Aydoğan, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı.

Kaynak: İHA