Sapık öğretmene paralel koruma

İzmir Emniyeti, paralel yapının sapık dershane öğretmenini nasıl akladığını ortaya çıkardı. Delilleri karartan 6 polis gözaltına alındı.

Sapık öğretmene paralel koruma
Sapık öğretmene paralel koruma
İzmir'de 3 yıl önce paralel yapının dershanesinde görev yapan F. Ç. isimli öğretmen kamera düzeneğiyle öğrencilerin etek altı görüntülerini çekti. Ardından durumu fark eden öğrencilerin şikayet üzerine gözaltına alındı. Ancak paralel polisler tarafından dershanenin adı lekelenmesin diye korunup bir gün sonra salıverildi. Paralel yapının deşifre olmasından sonra polis soruşturmayı yeniden incelemeye aldı. Savcı, polisten F. Ç.'nin dosyasıyla ilgili bilgi isteyince emniyetteki ifade, ses ve görüntülerin kayıp olduğu ortaya çıktı.

ÜNİVERSİTEDE İŞE BAŞLAMIŞ


Önceki gün 4 ilde düzenlenen operasyonda şimdi bir üniversitede öğretim görevlisi olan F. Ç. gözaltına aldı. Dönemin Asayiş Şubesi'nde görevli 3. Sınıf Emniyet Müdürü Ö.D., komiser yardımcısı S.C. ve 4 polis yakalandı.

Finansman o derneklerden


Manisa'da, 'Paralel Yapı' ya finansman desteği sağladığı iddiasıyla 6 dernek binasına operasyon düzenlendi. Çevik kuvvet ekipleri, dernek binalarının çevresinde güvenlik önlemi alırken, KOM Şubesi ekipleri de derneklerdeki bilgisayar ve evraka el koydu. Geçen hafta da "Paralel Yapı"ya finansman sağladığı öne sürülen 5 derneğe operasyon gerçekleştirilmişti.