Dolandırıcıdan Şeytanın Aklına Gelmeyecek Kaçış Planı

Adana’da iki esnaftan 11 bin 800 lira dolandırdığı ileri sürülen şüpheli, polis tarafından arandığını öğrenince yakalanmamak için "bipolar bozukluğu" olduğu gerekçesiyle Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’ne giderek, hastaneye yattı.

Dolandırıcıdan Şeytanın Aklına Gelmeyecek Kaçış Planı
Edinilen bilgiye göre, olay Çukurova ilçesine bağlı Belediyeevleri Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre Mehmet T. (24) önce demir şebeke yapan Sezai Yüce (37) isimli şahsı arayarak eve demir şebeke yaptırmak istediğini söyleyip fiyat olarak 5 bin lirada anlaştı. Bir süre sonra aynı şahsı tekrar arayarak, "Benim hastanede işim çıktı annem rahatsızlandı, şimdi oraya gitmem gerekiyor ancak para sorunum var 200 lira verir misin" dedi.

Esnaf iş yapıp 5 bin lira alacağı için "Tamam birini gönder vereyim" dedi.

Şahıs hemen birini göndereceğini söyleyerek kendisi gidip 200 lirayı aldı. Bir daha da esnafı arayıp sormadı.

Bunun üzerine esnaf polise başvurup şikayetçi oldu. Daha sonra ise zanlı bu kez bir gübre zirai ilaç bayiini arayarak para lazım olduğunu söyledi.

Telefonu açan Kazım Uludağ (35) isimli şahıs ise sürekli para alışverişinde bulunduğu Adil Temel isimli şahıs zannedip "Sen Adil ağabey misin" diye sorunca zanlı "Evet Adil’im ben çok sıkıştım paraya ihtiyacım var" dedi.

Şahıs 15 gün boyunca Adil ismiyle esnaftan 11 bin 600 lira para aldı. En sonunda iş yeri sahibi "Adil beye ne oldu böyle sürekli para istiyor" diye telefonla arayıp, "Adil bey hayırdır işler kötü mü gidiyor bir sorun mu var sürekli para istiyorsunuz" dedi.

Adil Temel "Yok öyle bir şey ben kimseden para istemedim" dedi.

Bunun üzerine esnaf da dolandırıldığını anlayarak polise gitti. Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Ahlak Büro Amirliği ekipleri harekete geçti. Polis zanlıyı belirledikten sonra evine ve gittiği yerlere baskın yaptı.

POLİSİN ARADIĞINI ÖĞRENİNCE RUH SAĞLIĞI HASTANESİNE YATTI

Bu arada Mehmet T., polisin kendisini aradığını öğrenince şeytanın bile aklına gelmeyecek bir planı devreye soktu. Kendisinde "bipolar bozukluğu" olduğunu söyleyen zanlı, Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’ne gitti. Burada doktora bipolar bozukluğu olduğunu söyleyerek tedavi olmak istediğini söyledi.

Doktor da hastayı hastaneye yatırarak tedaviye başladı.

Bu arada polis zanlının hastaneye yattığını öğrendi. Bunun üzerine hastane yönetimi ile görüşerek zanlının çıkmasını bekledi. Zanlı tam 15 gün hastanede yattıktan sonra taburcu edildi. Mehmet T. hastane kapısından çıkarken gözaltına alındı. Zanlı sorgusunda dolandırıcılık yaptığını kabul ederek paralarla kumar oynadığını ileri sürdü. Mehmet T. sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkan zanlı, serbest bırakıldı.

BİPOLAR BOZUKLUK NEDİR?

Bipolar bozukluk veya iki uçlu duygudurum bozukluğu, eskiden manik depresyon, manik atak veya manik depresif bozukluk olarak bilinen hastalıktır. Bipolar bozukluk, kişinin depresyon ve/veya mani, hipomani, ve/veya karışık durumlar geçirdiği duygudurum bozuklukları sınıfını kapsayan tanısal kategoridir. Kişinin, depresif eğilimlerin yoğun yaşandığı dönemlerle, taşkınlık, coşkunluk olarak tanımlanabilecek mani dönemleri yaşadığı, bu bağlamda bipolar bozukluk ya da manik atak olarak tanımlanan bir rahatsızlıktır. DSM-IV adlı tanı ve istatistik kriteri ile teşhis konur. Bu hastalığın genelde yirmili yaşlarda ortaya çıktığı çeşitli kaynaklarda belirtilmektedir. Bu hastalığa yakalananın cezai ehliyeti olmuyor. Raporu mahkemeye sunduğu anda yargılanamıyor. En son babasını öldüren ünlü oyuncu Orhan Şimşek’te bu rahatsızlık olduğu tespit edilmişti.
Kaynak: İHA