Bu Saat İtalya'da Hükümet İle Rolex Arasında Kriz Çıkardı

Milano’da Expo 2015 karşıtı Kara Blok grubu tarafından organize edilen gösterilerde kolunda Rolex marka saat gözüken eylemci, İtalya gündemine oturdu. İtalyan hükümetinin açıklamaları üzerine Rolex firmasından cevap gelince tartışma başladı.

Bu Saat İtalya'da Hükümet İle Rolex Arasında Kriz Çıkardı
Milano’da Expo 2015 karşıtı Kara Blok grubu tarafından organize edilen gösterilere "Rolex" marka saat takan eylemci damga vurdu. Bir banka binasının camını sprey boyayla boyarken çekilen fotoğrafta, kolunda Rolex marka saat gözüken eylemci, İtalya gündemine oturdu.

İtalya İçişleri Bakanı Angelino Alfano eylemlerin ertesi günü "Dün meydanlarda şehri birbirine katan eylemciler arasında Rolex saatli zengin çocukları da gördük" derken Başbakan Matteo Renzi eylemlerin ertesi günü düzenlenen ve binlerce Milanolu’nun katıldığı temizlik eylemini örnek göstererek "Milanolular’a teşekkür ediyorum. Dün Rolex saatli eylemciler vitrinleri parçalarken, bugün onlar şehri temizlemek için bir araya geldiler" ifadesini kullandı.

Başbakan ve İçişleri Bakanları’nın açıklamaları üzerine Rolex firması İtalyan gazetelerine verdiği ilanlarla Renzi ve Alfano’ya açık mektup gönderdi. Firmanın İtalya CEO’su Gianpaolo Marini mektupta firmasının kara blok grubuyla bağlantılandırılamayacağını altını çizerek, "Vitrinleri parçalayanlarla Rolex’in ilişkilendirilmesinden derin üzüntü duydum. Söz konusu fotoğrafların kalitesinden bahsedilen saatin gerçek bir Rolex olup olmadığını anlamak mümkün değildir. Firmanın itibarının korunması açısından böyle bir açıklamaya yapmayı uygun gördüm" ifadesinde bulundu.

İçişleri Bakanı Angelino Alfano ise mektup sonrasında, "Polemiğe gerek yok. Gazetelerde çıkan başlıklar ve yayınlanan fotoğraflar üzerine protestonun barındığı çelişkinin altını çizdik. Beni şaşırtan firmanın bunu reklam olarak kullanmasıdır" açıklamasında bulundu.

Kaynak: İHA