Altındağ'da 05.05.2015 Çılgınlığı

Evlenmek için “uğurlu gün” çılgınlığı Altındağ Belediyesi’nde de yaşandı. Bu tarihi anı değerlendirmek isteyen 112 çift, Altındağ Belediyesi nikah salonlarında mutluluğa “evet” dedi. Şans ve mutluluk getireceğine inanılan 05.05.2015 tarihinde evlenmek isteyen çiftler, Altındağ Belediyesi Evlendirme Müdürlüğü’nün önünde kuyruk oluştururken, belediyenin evlendirme memurlarına da fazla mesai yaptırdı.

Altındağ'da 05.05.2015 Çılgınlığı
Sayıların uğuruna ve estetiğine inanan pek çok çift tarafından tercih edilen 11.11.2011, 12.12.2012, 04.04.2014 gibi tekrarlayan sayılardan oluşan tarihler büyük önem taşıyor. Bu özel anı kaçırmak istemeyen pek çok kişi, evlilik tarihi gibi hayatlarındaki bazı önemli günleri bu tarihlere denk getiriyor. Çünkü tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de binlerce kişi, bunun mutluluklarını artıracağına, kendilerine şans getireceğine ve akıllardan hiç çıkmayacağına inanıyor.

112 ÇİFT “EVET” DEDİ

Altındağ Belediyesi de, bu özel günü evlilik tarihi olarak kararlaştıran 112 çiftin “evet” demek için seçtiği adres oldu. 05.05.2015 tarihinde nikah kıydırmak isteyenler Altındağ Belediyesi nikah salonlarına adeta akın etti. Altındağ Belediyesi’nin Nikah Konağı ve Altın Nikah Sarayı, büyük kalabalıklara ev sahipliği yaparken, evlendirme memurları ise dışarıda kıyılan nikahlara yetişmek için tüm gün boyunca koşturdu. Gösterilen talebe yetişebilmek ve kusursuz hizmet verebilmek için büyük özen gösteren Altındağ Belediyesi evlendirme memurları, gecenin geç saatlerine kadar fazla mesai yaptı.

“BU ÖZEL GÜNDE EVLENEN TÜM ÇİFTLERİMİZE MUTLULUKLAR DİLİYORUZ.”

Altındağ Belediyesi Evlendirme Şube Müdürü Demet Yavuz “Çiftler, hafızalarda daha kolay kalması nedeniyle, 05.05.2015 gününde evlenmek için aylar öncesinden talepte bulundu. Bu tarihte 112 çiftin nikahını kıydık. Çok yoğun olacağımızı biliyorduk. Bu nedenle çiftlerin işlemlerinin eksiksiz ve kusursuz olması için büyük özen gösterdik. Gece geç saatlere kadar nikahtan nikaha koşturduk. Bu özel günde evlenen tüm çiftlerimize mutluluklar diliyoruz” dedi.

04.04.2014’de de aynı yoğunluğu yaşadıklarını belirten Demet Yavuz, “Her yıl bu özel tarihe denk gelen günde aynı telaşları yaşıyoruz. Önümüzde 06.06.2016 var. Bakalım bu tarihte neler olacak?” diye konuştu.

TARİHİ NİKAH KONAĞI’NA BÜYÜK İLGİ

Demet Yavuz Altındağ Belediyesi’nin tarihi Hamamarkası bölgesinde hizmete açılan Nikah Konağı’nın çiftler tarafından çok beğenildiğini ve çok tercih edildiğini söyledi.

Tarihi Nikah Konağı’nda nikah kıydırmak isteyen çiftlerin aylar öncesinden rezervasyon yaptırdığını belirten Yavuz, burayı tercih edecek çiftlere acele etmeleri çağrısında bulundu.
Kaynak: İHA