Simav'da 'Ağaç Kesme Ve Boylama Operatörlüğü'Kursu

Simav Halil İbrahim Kazcıoğlu Mesleki Eğitim Merkezi ve Simav Orman İşletme Müdürlüğü işbirliği ile orman köylülerine yönelik "Ağaç Kesme ve Boylama Operatörlüğü" kursu tamamlandı.

Söğüt köyünde 54 kursiyerin katıldığı törende konuşan merkez müdürü Çetin Terzioğlu, kursiyerlere 24 saat iş sağlığı ve güvenliği ile 32 saat ağaç teorik ve uygulamalı eğitim verildiğini söyledi.

Bu kurs ile aynı zamanda iş güvenliği konularında da bilgi ve tecrübe sahibi olduğunu belirten Terzioğlu, "Aldığınız bu eğitimde en önemli amaç iş kazası riskini en aza indirgemek ve iş güvenliğinin gerekliliği hakkında sizleri bilgilendirmekti" dedi.

Simav Orman İşletme Müdürlüğü Söğüt Şefi Murat Yıldırım ise amaçlarının ormanları kesmek değil, ormanların hayatını devam ettirmelerine yardımcı olmak olduğunu dile getirdi.

Bunu yaparken de ekonomik ömrünü tamamlamış veya ormanın gelişimine olumsuz etki eden ağaçları kestiklerini belirten Yıldırım, "Bu kursta aldığınız mesleki eğitim ile orman envali üretiminin standartlar çerçevesinde yaparak, milli ekonomiye daha fazla girdi sağlamayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA