Ödemiş'ten Kısa Kısa

ǖdemişŸli muhtarlar LJanakkale gezisi düzenledi.

ǖdemişŸ Belediyesi tarafından sağŸlanan özel bir rehber aracılığŸıyla düzenlenen gezide muhtarlar, LJanakkale'nin tarihi yerleri ile Kaymakam Hasanbey şžehitliğŸi, Kilitbahir, LJanakkale şžehitler Abidesi, Namazgah Tabyası, Morto Koyu, Yahya LJavuşŸ şžehitliğŸi, şžahindere Hastane şžehitliğŸi, ZığŸındere Sargıyeri, Conk Bayırı, 57. Alay şžehitliğŸi ve Arı Burnu Yarları'nı gezdi.

- Toplu sözleşŸme imzalandı

ǖdemişŸ Belediye BaşŸkanı Mahmut Badem, yaptığŸı açıklamada, kadrolu işŸçilerin toplu işŸ sözleşŸmesi görüşŸmelerini tamamladıklarını, belediyenin imkanları çerçevesinde yüzde 7 zam verebildiklerini kaydetti.

Bu zammın belediyeye yıllık 600 bin liralık yük getirdiğŸini kaydeden Badem, "Belediye hizmetlerinin dörtte üçü taşŸeron çalışŸanlarla yapılıyor. TaşŸeron çalışŸanlarımızın mağŸdur olmaması için ciddi bir çalışŸma içindeyiz. Onların haklarını vereceğŸiz" dedi.

- Evde sağŸlık hizmetleri

ǖdemişŸ'te evde bakım hastalarının, engellilerin ve bakıma muhtaç hastaların, tansiyon ölçme, pansuman, kişŸisel bakım, yatan hasta bakımı konusunda bilgilendirme hizmetlerinin verileceğŸi proje kapsamında iki araç ve yeterli sayıda sağŸlık personeli görev yapacağŸı bildirildi.

ǖdemişŸ Belediyesi Evde SağŸlık Hizmetleri araçlarının önceliğŸinin hiç mobil sağŸlık hizmeti almayan 44 mahalle olacağŸı, aynı zamanda sabit aile hekimliğŸi ve sağŸlık kuruluşŸu olmayan, mobil sağŸlık hizmetlerinin götürüldüğŸü 30 mahalleyle toplam 74 mahallede hizmet vereceğŸi kaydedildi.

Kaynak: AA