Milaslı Öğrenciler Bilim Fuarında Göz Doldurdu

TÜBİTAK’ın desteğiyle Milas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenlerin gözetiminde öğrenciler tarafından hazırlanan projeler ‘Bilim Fuarı’nda sergilendi.

Milaslı Öğrenciler Bilim Fuarında Göz Doldurdu
Okul öğretmenlerinden Bilgisayar Alan Şefi Abdullah Özdemir, koordinasyonunda 30 öğretmenin danışmanlığında hazırlanan Bilim Fuarı’na, 150 öğrencinin hazırladığı toplam 80 proje sergileniyor. TÜBİTAK’ın desteğiyle Milas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenlerin gözetiminde öğrenciler tarafından hazırlanan projeler ‘Bilim Fuarı’nda sergilendi. Yapılan etkinliğe Milas Kaymakamı Fuat Gürel, Milas Belediye Başkan Yardımcısı Faik Karagöz, MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Ak Parti Milas İlçe Başkanı Levent Akyer, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Fuarın açılışı öncesinde Milas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Hamit İzdaş ve Milas Kaymakamı Fuar Gürel tarafından kısa bir konuşma yapıldıktan sonra fuarın açılışı gerçekleştirildi.

Kaymakam Gürel ve beraberinde bulunanlar daha sonra fuarı gezerek, fuarda yer alan projeler hakkında öğrencilerden bilgi aldı.

Konuyla ilgili bilgi veren Bilgisayar Alan Şefi Abdullah Özdemir, “TUBİTAK desteklediği bu etkinliği ortaokul ve liseler yapıyor. Çalışmalar için TÜBİTAK’tan 5 bin TL’lik destek aldık. Öğrenciler ile projeler yaparak ekip çalışmasının önemini vurguluyoruz. Milas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ilk defa bu etkinliğe imza atıyor. Önümüzdeki yıllarda da aynı etkinliğe katılmak istiyoruz. Öğrenciler bu fuar için yapılan projelerle birlikte kendilerini geliştirdiler” dedi.

Ayrıca Muğla’da önemli bir başarıya imza attıklarını belirten Özdemir, “Muğla’da düzenlenen ‘Elektronik Yoklama Projesi’ kapsamında Eğitimde Teknoloji Kullanma dalında birinci olduk. Daha sonra Muğla’da düzenlenecek olan fuarda projemiz sergilenecektir” dedi.

Milas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesindeki fuar, 6-7 Mayıs tarihlerinde ziyaretçilere açık olacak.
Kaynak: İHA