Kartepe Belediyesi'den İhale Haberlerine Açıklama

Kartepe Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Arat, Belediye’nin düzenlediği çöp toplama ve temizlik ihalesi hakkında CHP Kartepe İlçe Başkanı Cumhur Karakadılar’ın açıklamalarına cevap verdi.

Kartepe Belediyesi'den İhale Haberlerine Açıklama
Arat yayınladığı basın açıklamasında canlı olarak yayınlanan ihalenin detaylarını sıralayarak şu ifadelere yer verdi: “Belediyemizce yapılan Çöp Toplama Nakliye ve Temizlik hizmet alım işi için 25 Eylül 2014 tarihinde ihaleye çıkılmış ve iki firma teklif vermiş olup, en düşük teklifi 26 milyon 7 bin 619 TL olarak Aysis Atık Yön. San. Tic. Ltd. Şti. vermiştir. Teklif veren firma sayısının ikide kalması ve teklif fiyatının yüksek bulunması nedeniyle ve daha rekabetçi bir ihale süreci için, ihale idaremizce iptal edilerek yeniden ihaleye çıkılmıştır. İki ihale arasındaki süre zarfında hizmette süreklilik esasına dayanarak 3 aylık pazarlık usulü ile ihale yapılmıştır. Akabinde 21 Kasım 2014 tarihinde tekrar ihale edilmiş, 3 isteklinin teklif verdiği ihalede en düşük teklifi veren Teknik Katı Atık Tic. Ltd. Şti.’ne ihale 22 milyon 934 bin 828 TL bedelle idaremizce onaylanmıştır.”

“Fakat ilgili ihale Kamu İhale Kurumu’nca iptal edilmiş olup hemen akabinde tekrar ihaleye çıkılmıştır. Yine arada kalan süre pazarlıkla 4 aylık yapılmış 1 milyon 967 bin 176 TL’ye Standart Katı Atık San. Tic. Ltd. Şti. bırakılmıştır. 16 Nisan 2015 tarihinde gerçekleştirdiğimiz son ihalemizde en düşük teklif olan 20 milyon 884 bin 974 TL’ye Aysis Atık Yönetim Sis. A.Ş.’ye bırakılarak ihale onaylanmış ve sözleşme için yasal süreyi bekleme sürecine girilmiştir.”

“Burada idare için asıl olan aylık maliyet bedeli değil, yaklaşık maliyet bedelidir ve her ihale kendi dinamikleri içinde değerlendirilir. Hangi ihalede ne teklif geleceğinin tahmini mümkün olmadığı gibi, firmaların tekliflerini neye göre verdiğinin tahmini de mümkün olmadığından fiyatlar farklı olabilmektedir. Dolayısı ile fiyatların birbiri ile kıyaslanarak kamu zararından bahsetmek mümkün değildir. Kaldı ki, Başkanımızın Nisan Ayı meclis toplantısında, tüm kamuoyu ve meclis üyelerinin karşısında konuyla ilgili açık ve net rakamlarla bizzat yapmış olduğu açıklamaların akabinde, CHP grubu tarafından kendisine teşekkür edildiği de herkes tarafından bilinmektedir. Kasıt ve art niyet taşıyan değerlendirmelerin tümünü kamu vicdanına havale ediyoruz.”

“Başkanımızın göreve geldiği günden itibaren, ciddi bir mali analiz süreci sonrasında, Maliyet Muhasebesi Uzmanı olarak bizzat başkanımızın da yaptığı değerlendirmeler neticesinde, hizmetlerde fayda-maliyet dengesinin olmadığını gördüğümüz noktalarda kısmi olarak bir takım düzenlemeler yaptık. Ancak görüyoruz ki, münferit olaylardan yola çıkılarak genelleme ve acitasyon yapılmaya çalışılmıştır. Aynı zamanda bu konu, dejenere olan, ucuz siyasi çekişmenin ortaya çıkardığı muhalefet olgusunun bir ürünü olarak sunulmuştur. Haberde iddia edildiği gibi, spor takımlarımıza araç verilmemesi gibi bir durum söz konusu değildir. Aksine, belediye kasamızdan harcadığımız her kuruşta tüm Kartepeli çocuklarımızın hakkının bulunduğunun bilinciyle, ilçemiz sınırlarındaki tüm okullarımızın eğitim, kültür organizasyonları için araç talepleri ve şehir içi-şehir dışı dahil olmak üzere tüm spor takımlarımızın müsabakaları için yapılan araç talepleri karşılanmıştır.”

“Sayın Karakadılar’ın yine ironik iddialarından biri olan işsizlik konusundaki söylemleri de, kendisinin yaşadığı yerden ne kadar kopuk olduğunun bir göstergesidir. Belediye bünyemizde kurulu ve İş-Kur işbirliği ile yürütülen İstihdam ofisimizde son bir yılda bin 4 adayın kariyer girişi yapılmış olup, bunlardan 500 civarında aday da özelliklerine uygun işlere yerleştirilmiştir. Bununla birlikte Kartepe Belediyesi CHP li meclis üyelerimizden bazılarının da istihdamla ilgili belediyemize yaptığı başvurular ile yakinen ilgilenilmiş, sürece ilişkin tüm adımlar ve takibi belediyemiz tarafından yapılmıştır. Bu durum kendileri tarafından da gayet iyi bilinmektedir.”

Sonuç olarak Sayın Karakadılar’ın açıklamalarından; kamuoyunu yanıltmak ve yanlış yönlendirmek gayesiyle, siyasi polemik ve gündem yaratarak muhalefet misyonunu etik değerleri de hiçe sayarak yerine getirme çabasında olduğu açıkça anlaşılmaktadır. Siyasi nezaketin de çok önemli olduğunu hatırlatarak, kamuoyunun takdirlerine sunarım.”
Kaynak: İHA