Karabük'te 'Deprem Afetine Hazır Mıyız?'Konferansı

Karabük Üniversitesi'nde (KBÜ) "Deprem Afetine Hazır Mıyız?" konulu konferans düzenlendi.

Fen Fakültesi Konferans Salonu'nda yapılan konferansta konuşan Japonya Yurtdışı İnşaat Şirketleri Derneği Genel Sekreteri Yoshinori Moriwak, Türkiye'nin değişik yerlerinde deprem konusunda seminerler verdiğini söyledi.

Depremin nasıl meydana geldiğini ve nasıl ölçüldüğünü anlatan Moriwak, şöyle konuştu:

"İnsan olarak söz çok önemlidir. Verilen sözün yerine getirilmemesinde önemli sebepler olsa da mümkün olduğunca verilen sözler tutulmalıdır. 2011 yılında Van'da gerçekleşen depremlerde arama kurtarma çalışmalarında, ikinci depremde enkaz altında kalarak hayatını kaybeden Japon Doktor Atsushi Miyazaki önemli bir insani görev yaptı. Deprem anında heyecan ve panik olmamalı. İzinsiz inşaat yapılmamalı, çünkü bu inşaatlar insan hayatını etkilemektedir. Türkiye'de 81 ilin yüzde 55'i birinci derece deprem bölgesinde bulunmaktadır. Basit afet yöntemleri ile ev içerisindeki eşyalarınızı doğru yerleştirerek birçok can kurtarılabilir. Aileler deprem anında ve sonrasında nerede buluşacaklarını, nasıl hareket etmeleri gerektiği konularını önceden konuşmalıdır."

Konferansın ardından KBÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. İnan Keskin, Moriwaki'ye teşekkür plaket verdi.

Kaynak: AA