Erdoğan şikayetini geri çekiyor

Sanıklardan eski Başbakanlık Koruma Dairesi Başkanı Yüksel, Demir’in istihbarat yardımıyla böceklerin bulunduğu ofislerde arama yaptığından haberinin olmadığını söyledi. Zavar ise “Girdiysek oranın refakatiyle girmişizdir” dedi

Erdoğan şikayetini geri çekiyor
Erdoğan şikayetini geri çekiyor
Sanıklardan eski Başbakanlık Koruma Dairesi Başkanı Mehmet Yüksel, firari sanıklardan Başbakanlık personeli Serhat Demir'in istihbarat yardımıyla böceklerin bulunduğu ofislerde arama yaptığından haberi olmadığını söyledi. Aramaya katılan tutuklu istihbaratçı Sedat Zavar'ın, ''Girdiysek oranın refakatiyle girmişizdir. Bana bu hususta emir ve talimat veren Ali Özdoğan'dır (firari sanık İstihbarat Teknik Müdürü)'' şeklindeki ifadesi de dikkati çekti.

ERDOĞAN: ŞİKAYETLERDEN VAZGEÇEBİLİRSİNİZ

Cumhurbaşkanı'nın avukatı Ali Özkaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ''Suç işlemediğine kanaat getirdiyseniz, Seyit Saydam ve Hurşit Gölbaşı hakkındaki şikayetlerden vazgeçebilirsiniz'' dediğini belirterek ''Bunu, sonraki celseye belirteceğiz'' dedi. Duruşma, 25 Mayıs'a ertelendi.

''KİM KİMDEN İZİN ALIR BEN BİLMEM''

Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde çalışma ofisine ''böcek'' olarak adlandırılan dinleme cihazı konulmasıyla ilgili 13 kişinin yargılandığı davanın görülmesine devam edildi. Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, Romanya'da yakalandıktan sonra Türkiye'ye getirilen ve tutuklanan iki istihbaratçı Sedat Zavar ve İlker Usta ifade verdi. Zavar ve Usta, dinleme cihazı koydukları suçlamasını kabul etmedi.

Erdoğan'ın avukatı Özkaya, sanıklardan Yüksel'in, ''Ben daire başkanı olduktan sonra kimseye arama izni vermedim. Bilseydim girmelerine de izin vermezdim'' dediğini hatırlattı. Zavar, ''Ben zaten 'izinsiz girdim' demiyorum. 'Girdim' de demiyorum. Girdiysek oranın refakatiyle girmişizdir. Kim kimden izin alacak, kim izin verecek, bunları ben bilmem'' dedi.
Yüksel de, Zavar'ın yaptığı aramadan haberi olmadığını belirterek, ''Amir Serhat Demir'dir. Nerenin, ne zaman aranacağına kendisi karar verir. Bu aramalardan birinde İstihbarat Dairesinden yardım almışsa, ben ve yardımcılarım bundan haberdar değilizdir'' diye konuştu.

İZİN DE ALMAMIŞ

Özkaya, Zavar'ın Demir ile Eylül 2011'e kadar hiçbir telefon irtibatı olmadığını, bu tarihten sonra ise telefon görüşmelerine başladığını belirterek, birlikte Fransa'ya da gittiklerini kaydetti. Özkaya, sanık Usta'ya, bu fuara resmi görevle gidip gitmediğini sordu. Usta'nın, ''yıllık izin alarak gittim'' yanıtı üzerine Özkaya, ''Emniyet Genel Müdürlüğü'ne sordum, izin de almamış'' bilgisini verdi.

Mahkeme heyeti, Zavar ve Usta'nın tutukluluk hallerinin devamına karar verirken, eski Ankara Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Ethem Kuriş ve eski Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Şadan Sakınan'a, MİT tarafından yapılan aramalarda Erdoğanın ofislerinde dinleme cihazı bulunduğu ancak bu durumun adli makamlara intikal ettirilmediği yönünde 24 Şubat 2012 ve 6 Mart 2012 tarihli elektronik mail ihbarı gönderen Mehmet Kaya isimli kişinin kimlik tespiti için Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na yazı yazılmasına karar verdi. Duruşma 25 Mayıs'a ertelendi.