Emekli Öğretim Görevlilerinden Karma Resim Sergisi

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi’nde, emekli öğretim görevlileri tarafından karma resim sergisi açıldı.

Emekli Öğretim Görevlilerinden Karma Resim Sergisi
OMÜ’den emekli olmuş öğretim görevlileri; Ali boğa, Ertuğrul Gündoğdu, Osman Güngör, Ahmet Aydın Kaptan, Fevzi Kılıç ve Hilmi Özbay’ın eserlerinin bulunduğu karma resim sergisinin açılışı yapıldı. OMÜ’nün 40. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen serginin açılışında konuşan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Eker, "Sanat ve akademik hayatımda birçok sergiye iştirak ettim. Hayatımın en anlamlı sergisinden bir tanesini açıyorum. Güzel Sanatlar olarak üniversitemizde 40 yıl hizmet vermiş hocalarımızın bir grubu bugün bizlerle burada. 6 hocamızın ismi geçiyor sergimizde. İleri ki zamanlarda daha geniş çaplı sergiler açmayı planlıyoruz. Bu arada üniversitemizin 40. yılını kutluyoruz. Bu 40 yılda sanatsal olarak bir çok başarıya da imza attık. Bundan sonra da yeni başarılara imza atacağız" dedi.

Konuşmaların ardından sergiye katılan hocalara ve yakınlarına 40. yıl plaketi hediye edildi. 5-18 Mayıs tarihleri arasında açık olacak sergide 45 adet yağlı boya tablo, baskı resim ve bakır rölyef çalışmasından oluşan eserler yer alıyor.
Kaynak: İHA