Dünya Astım Günü'nde Hekim Hasta Buluşması

İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Türk Toraks Derneği İzmir Şubesi işbirliği ile 5 Mayıs Dünya Astım Günü dolayısıyla Dünya Astım Günü’nde Hekim-Hasta Buluşması Tanı ve Tedavide Güncel Yaklaşımlar konulu eğitim gerçekleştirildi.

Dünya Astım Günü'nde Hekim Hasta Buluşması
5 Mayıs Dünya Astım Günü dolayısıyla İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Türk Toraks Derneği İzmir Şubesi işbirliği ile Dünya Astım Günü’nde Hekim-Hasta Buluşması Tanı ve Tedavide Güncel Yaklaşımlar konulu eğitim düzenlendi.

İzmir Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. İsmail Yalçın’ın konuşması ile başlayan eğitim, Ege Üniversitesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalından Prof Dr Münevver Erdinç ve Dokuz Eylül Üniversitesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalında görevli Prof Dr Can Sevinç’in sunumları ile devam etti.

“ETKİN ÇALIŞMALAR DEVAM EDECEK”

Toplantıda hastalık oluşma sürecindeki risk faktörleri, tanı ve tedavide güncel yaklaşımlar, astımda bilinçli ilaç kullanımı, alerjenlerin hastalığa etkisi ve toplum tarafından bilinen yanlış uygulamalar hakkında bilgi paylaşımı yapıldı. Toplantıya katılan hekim, ebe, hemşire, hasta ve hasta yakınlarının sorularının cevaplanmasından sonra İzmir Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mehmet Nil Hıdır tarafından eğitimcilere teşekkür belgeleri verildi.

Kapanış konuşmasını gerçekleştiren Hıdır, sağlık hizmetlerinin temelini koruyucu sağlık hizmetlerinin oluşturduğunu, yapılan etkin çalışmalar ile anne ölümleri ve bebek ölümlerinde düşme sağlandığını, astım gibi önlenebilir pek çok hastalık için de birinci basamak sağlık kuruluşlarında etkin çalışmaların devam edeceğini dile getirdi.
Kaynak: İHA