Burdur'da Uçuruma Yuvarlanan Otomobilde Hayatını Kaybeden Öğretmenler

Burdur'un Yeşilova ilçesinde otomobilin uçuruma yuvarlanması sonucu hayatını kaybeden öğretmenlerden Esra Özşenel Çakır'ın, ilçede sevilen biri olduğu belirtildi.

Antalya'nın Kumluca ilçesinden Burdur'un Yeşilova ilçesine geçen yıl tayin olan Çakır'ın İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki halk oyunları kursuna katıldığı, eşinin ise Malatya'da hava astsubay olarak görev yaptığı kaydedildi.

Çakır'ın arkadaşlarından TRT İzmir Müdürlüğünden emekli Ufuk Derin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çakır'ın eğitim camiasının çok değerli öğretmenlerinden olduğunu söyledi.

Çakır'ın mütevazi ve yardımsever olduğunu anlatan Derin, "Esra öğretmen hep eğitim için koştururdu. Bu yönleri ile bizlerde derin izler bıraktı. Öğrencileri ve öğretmen arkadaşları tarafından da çok seviliyordu" dedi.

Çakır'ın sosyal projelerde de yer aldığını, bisiklet turları ve kitap kampanyaları düzenlediğini dile getiren Derin, "Köy ve ilçe okullarını kitaplarla doldurmayı hedefliyordu. Eğitim adına sürekli arayış içindeydi. Yeniliğe de çok açıktı. Aramızdan ayrılmasına ilçe olarak çok üzüldük" diye konuştu.

Bu arada Çakır'ın Halk Eğitim Müdürlüğünde çekilen görüntüleri bulunduğu belirlendi.

Yeşilova'da dün, Dereköy İlkokulu Müdürü Esra Özşenel Çakır'ın (37) kullandığı otomobilin uçuruma yuvarlanması sonucu Çakır ile otomobilde bulunan aynı okulda sözleşmeli öğretmen olarak görev yapan Neriman Tekin (26) hayatını kaybetmişti.

Kaynak: AA