Africa Health 2015 Fuarı

Africa Health 2015 Fuarı, 5 Mayıs'ta Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Johannesnburg kentinde başladı.

Bu yıl beşincisi düzenlenen Uluslararası Sağlık Ekipmanları ve Medikal Malzemeler Fuarı, Afrika Health 2015, Johannesburg kentinin Gallagher Convention Centre'da gerçekleşiyor.

Sağlık endüstrisinin Afrika'daki en büyük organizasyonlarından olan Africa Health 2015, 5. Uluslararası Sağlık Ekipmanları ve Medikal Malzemeler Fuarı, bu yıl 7 binden fazla sağlık profesyoneline, 500'den fazla tıp, ilaç teknolojisi, hastane donanımı sektörlerinden uluslararası katılımcı ve ziyaretçiye ev sahipliği yapıyor.

- Fuarda, 13 konferans düzenlenecek

Huntleigh, Envirotek Worldwide, Biolitec gibi sağlık endüstrisinin önemli aktörlerinin yer aldığı fuara, Türkiye'den de Ağaoğlu Tıbbi Sağlık, Özcan Kardeşler, Tesa Medikal, Elektro-Mag, TG EXPO ve Morton Medikal'in aralarında bulunduğu otuzdan fazla sağlık sektöründe yer alan firma katılıyor.

Fuar boyunca sağlık profesyonellerine yönelik, tıp alanında son güncellemeler hakkında eğitimlerin verileceği, panel ve interaktif etkinliklerin gerçekleştirileceği fuarda, hasta güvenliği, kamu sağlığı, spor hekimliği, rehabilitasyon ve hastane inşası olmak üzere 13 konferans düzenleniyor.

Fuarın katılımcıları arasında bulunan Yeditepe Üniversitesi Genetik ve Biyomühendislik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fikrettin Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk firmaların sayısının bu yıl yüksek olmasını, üretim yapan firmaların iç pazarın dışına çıkma isteklerine bağladığını söyledi.

Afrika'nın yeni yeni bir pazar olarak Türkiye'nin gündemine girdiğini de söyleyen Şahin, "Türk insanı artık Afrika'yı bir pazar olarak görmeye başladı" dedi.

Fuarın Türkiye temsilcisi TG Expo'nun Genel Müdürü Elif Tuğba Avşar ise Johannesburg'un, Afrika ülkelerine açılan önemli bir kapı olduğunu vurgulayarak, "Türkiye'den gelen katılımcılarının sayısının geçen seneye oranla 3 kat artması heyecan verici, en büyük hedefimiz sağlık sektöründe Türk ürünlerini sergilemektir, yavaş yavaş bu amacımıza da ulaşıyoruz "dedi.

AA'ya fuarla ilgili görüşlerini ifade eden DEİK Sağlık Turizmi İş Konseyi Başkanı Ruşen Yıldırım da, misyonlarının sağlık sektörünü uluslararası platformda geliştirmek ve yurtdışından Türkiye'ye hasta kazandırmak olduğunu söyledi.

Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'deki gelişmiş sağlık hizmetlerini, kanser tedavilerinden robotic cerrahilere kadar, organ nakillerinden kalp ameliyatlarına kadar biz bu işi dünya standartlarında yapıyoruz, Avrupa'dan daha ucuza yapıyoruz"

Güney Afrika'nın son zamanlarda sağlık sektöründe gerilediğini de vurgulayan Yıldırım, diğer Afrika ülkelerinin Asya ülkelerine yöneldiğine dikkat çekti.

Sağlık turizmi açısından Türkiye'nin ciddi mesafe kaydettiğini de vurgulayan Yıldırım, "Türkiye'nin de sağlık alanında iddiasının olduğunu, Hindistan'a bir alternatif olarak var olduğunu göstermek istiyoruz" diye konuştu.

Ankara Sanayi Odası Dış İlişkiler Sorumlusu Burcu Ocak Arıcı ise Güney Afrika'yı, kıta için ticaretin ana kapısı olarak gördüklerini, amaçlarının Türk firmaları için bölgesel ortaklıklar kurmak olduğunu söyledi.

Afrika Health 2015 Fuarı, 7 Mayıs'ta son bulacak.

Kaynak: AA