Yeni Yıldırım Geri Dönüşüme Hız Verdi

Yıldırım Belediyesi, ‘Atıklarınıza Talibiz’ kampanyasıyla 203 farklı noktada kurduğu merkezle atıkları geri dönüşüme kazandırıyor.

Yeni Yıldırım Geri Dönüşüme Hız Verdi
Yıldırım’ın temiz ve yaşanabilir şehir olması adına geri dönüşüme hız veren Yıldırım Belediyesi, 69 mahallede 203 farklı noktada kurduğu toplama merkezi ile atıkları geri dönüşüme kazandırmaya devam ediyor. Daha temiz bir Yıldırım için geri dönüşüm konusununilçenin geleceği için önem taşıdığını söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Temiz bir Yıldırım için, geri dönüşüme büyük önem veriyoruz. Bu sebeple Yıldırım’ın farklı noktalarında ve muhtarlıklarda vatandaşlarımızın hizmetine sunduğumuz geri dönüşüm kutuları ile artık çöplerimiz çöp olmuyor, ekonomiye artı bir değer katıyor” dedi.

Modern dünyada tüketim kültürünün önemli sorunlara yol açtığını vurgulayan Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Yaşadığımız dönem tüketim kültürünün sonucu doğal kaynaklar heba ediliyor. Bunu engellemek adına şehrimizde atıkların geri dönüşüme kazandırılması için çalışmalarımızı aralıksız olarak sürdürüyoruz” diye konuştu.

Projenin hayata geçtiği andan itibaren geri dönüşüm konusunda önemli ilerlemeler kaydettiklerini belirten Başkan Edebali, “Nisan ayı içerisinde 405 ton çöp ve 1,5 ton atık yağı geri dönüşüme kazandırdık. Ayrıca okullarda düzenlediğimiz kampanya sayesinde 668 kilo atık pil topladık. İlerleyen zaman içerisinde bu rakamların daha da yüksek olacağına inanıyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA