O billboard reklamları mahkeme kararıyla kaldırıldı

Van'da birçok yere asılan ve polemik konusu olan, musluktan kan akan görsellerin olduğu billboard reklamları, mahkeme kararıyla kaldırıldı.

O billboard reklamları mahkeme kararıyla kaldırıldı
O billboard reklamları mahkeme kararıyla kaldırıldı
VASKİ Genel Müdürlüğü, Van şehir merkezindeki çeşitli noktalarda bulunan billboardlara reklam verdi.

KANLI BİLLBOARDLAR GÜNDEM KONUSU

Reklam afişindeki 'musluktan kan akan' görsel ve beraberindeki Türkçe ve Kürtçe; 'önleminizi alın', 'bir gün bitecek', 'bir gün her şey', 'sahip çıkmazsanız uzak değil!', 'nefessiz kalmayalım', 'farkında mısın?' yazılı ilanlar asıldı. Üzerinde başka bir açıklama veya bir kurum ismi bulunmayan billboardlar, Van'da gündem konusu oldu.

'TEHDİT OLARAK ALGILANIYOR'


AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk bunun halk tarafından 'Tehdit' olarak algılandığını belirtirken, billboardlarla ilgili yazılı açıklama yapan VASKİ ise, kendilerinin hazırladığı bu ilanların 'Su Kültürünü Geliştirme Projesi' kapsamında tasarlandığını ve 2015 yılında 80 milyon TL'lik yatırım planlandığını açıklamıştı.

O billboard reklamları mahkeme kararıyla kaldırıldıPKK'lılar afişle vatandaşı tehdit ediyor VASKİ açıklamasında 'Kentte asılı bulunan billboardlar, hazırlığı yapılan ve her biri ortalama olarak 5 gün asılı kalacak bir dizi billboardın sadece ilkidir. Bu kapsamda yapılan çalışmalar, basit siyasi hesaplara alet edilmeyecek kadar değerlidir' demişti.

YENİ BİLLBOARDLAR ASILDI


Polemik konusu olan kan akan çeşme billboard afişlerinin yerini, cuma günü üzerinde VASKİ'ye ait olduğu belirtilen 'Bir gün tükenebileceğinin farkında mısınız?', 'Su sadece bizim değil bütün canlıların', 'Her şey elimizde', 'Bir gün her şey sudan ucuz olacak. Önlemimizi alalım tasarruflu kullanalım', 'Dünya su ile güzeldir. Suyumuzu koruyalım' yazılı afişler aldı.

O billboard reklamları mahkeme kararıyla kaldırıldı

MAHKEME KARARIYLA TOPLANDI

Cuma günü asılan billboardların 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nin kararıyla kaldırıldığı belirtildi. Kararda fotoğraf ve altındaki yazıların olumsuz etki oluşturduğu gerekçesiyle toplatma kararı alındığı belirtildi.

'ŞU ANKİ İLANLAR GÜZEL'


AK Parti Van İl Başkanı Avukat Zahir Soğan da konuyla ilgili savcılığın harekete geçtiğini belirterek, 'Yaptığımız açıklamalarda yetkilileri göreve çağırdık. Savcılık harekete geçmiş ve mahkeme toplatma kararı vermiş. Şu anki ilanlar güzel. Musluklar akıyor. Yani su tasarrufu ile alakalı. VASKİ'nin logosu da var, herhangi bir sorun yok' ifadelerini kullandı.

O billboard reklamları mahkeme kararıyla kaldırıldı

Konuyla alakalı bilgi veren VASKİ Genel Müdürü Mehmet Köseoğlu da o afişler için mahkeme kararının cuma günü ellerine ulaştığını söyledi. 1 ay sürecek projede afişlerin 6 gün aralıklarla değiştirilmesinin planlandığını aktaran Köseoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

'KARARA İTİRAZ EDEMEDİK'

'Mahkemenin toplatma kararı cuma günü elimize ulaştı. Karara itiraz dahi etmedik. Siyasi amaçlarla kullanılmayacak kadar değerli bir projeydi. Projemiz halen yeni billboardlarla devam ediyor. Herhangi bir siyasi içeriği de yoktur.'