Denizlili Turizmcinin Gürcistan'da Mahsur Kaldığı İddiası

Denizlili bir turizmcinin, turizm fuarı için gittiği Gürcistan'da yanında bulundurduğu ilaç nedeniyle gözaltına alınıp pasaportuna el konulduğu iddia edildi.

Mehmet Sağlam (41), iddiaya göre 30 Nisan'da Gürcistan'ın Batum şehrindeki bir turizm fuarına katılmak için bu ülkeye gitti. Havalimanındaki polis kontrol noktasında çantasında bulundurduğu bir ağrı kesici ilacın uyuşturucu hap olabileceği şüphesiyle gözaltına alınan Sağlam, üç gün sonra pasaportuna el konulup serbest bırakıldı.

Mehmet Sağlam'ın eşi Sema Sağlam, gazetecilere yaptığı açıklamada, eşinin fıtık ameliyatı sonrasında doktor reçetesiyle ağrı kesici hap kullandığını, ağrıları olduğu için bu ilacı Gürcistan'a götürdüğünü anlattı.

Havalimanındaki aramada bu ilacın uyuşturucu özelliği olduğu gerekçesiyle kocasının alıkonulduğunu ifade eden Sağlam, "Doktor reçetesi istemişler. Reçetenin bir kopyasını Batum'a gönderdim. Eşimin pasaportuna el konularak serbest bırakıldı. Fakat pasaportu olmadığı için mahsur kaldı. Eşimin bir an önce Türkiye'ye getirilmesi için yetkililerden yardım istiyorum" diye konuştu.

Kaynak: AA