Cumhurbaşkanı Erdoğan 18 yıl sonra o şiiri tekrar okudu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Siirt'te toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan bundan tam 18 yıl önce hapse girmesine sebep olan şiiri Siirt'te tekrar okudu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 18 yıl sonra o şiiri tekrar okudu
Cumhurbaşkanı Erdoğan 18 yıl sonra o şiiri tekrar okudu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Siirt'te toplu açılış töreninde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, özel uçak "CBK" ile saat 12.42'de Siirt'e geldi. Erdoğan'ı Siirt Havalimanı'nda Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Vali Mustafa Tutulmaz, İl Emniyet Müdürü Metin Özkan, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman ve öteki yetkililer karşıladı.


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

O ŞİİRİ YENİDEN OKUDU

- Bu yatırımların Siirt ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum bu yatırımların kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Siyasi hayatımda Siirt'in ayrı bir yeri vardır. Siirt benim siyasi hayatımda iki defa dönüm noktası olmuştur 1997 tarihinde okuduğum MiEB'in kitaplarında yer alan bir şiiri okumam ve cezaevinde sonuçlanan bir süreçti. Bu şiir bir daha okuyabilir miyiz? Özgürlük neymiş bunu bir kez daha hatırlayalım.

Erdoğan, Ziya Gökalp'e ait olan şiir bir kez daha okudu. (Minareler süngümüz, kubeler migfer Camiler kislamiz , müminler asker, Bu ilahi Ordu dinimi bekler allah u ekber llah u ekber)

- Bizi zaferlere koşturan şey şuan içinde bulunduğumuz inanç birliğidir bu yolda böyle yürüdük böyle geldik bu şiiri Siirt'e okuduğum için Pınarhisar Cezaevi'ne gönderildik partimizi kurduk 42 bin kişi ile kamuoyu araştırması yaptık partiyi kurduk ve 16 ay sonra iktidar olduk 12 yıl iktidarda kaldık sonra tekrar kamuoyu araştırmasında halk cumhurbaşkanı dedi ve yüzde 52 ile cumhurbaşkanlığına geldik. İkincisi neydi? Bu kardeşinizi parlamentoya gönderdiniz siz egemen güçlerin değil milletin dediği olur dediniz.

KILIÇDAROĞLU'NA YANIT

- Anamuhalefet partisi başkanı benim için bir ifade kullanmış cevap vermeye değmez ama diyor ki 'Cumhurbaşkanı Evren gibi Kuran'ın istismarını yapıyor' sayın Kılıçdaroğlu ben Kuran ile büyüdüm Kuran ile yaşıyorum onu sen kendine söyle kendi şahsında Kuran'ın yeri malum beyefendi nereden buraya geldi. Hani ben dedim ya Diyanet İşleri Başkanlığı Kürtçe Kuran Meali yayımladı dedim ya bundan rahatsız olmuş bu bir istismar mı?
7 Haziran'da bir ders gerekmiyor mu?

- Çıkmış ne diyor (HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş) 'Taksim bizim Kabemizdir' diyor. Bizim Kabe'miz bellidir. Bir zamanlar bu CHP'liler ne diyordu; 'Kabe Arabın olsun, bize Çankaya yeter' diyordu. Şimdi bunlar da aynı şekilde yine 'Kabe Arabın olsun bize Taksim yeter' diyor. Bunlara 7 Haziran'da bir ders gerekmiyor mu? Fakat bizim dersimiz sandıkta. Şimdi diyorlar ki 'Cumhurbaşkanı taraf'. Evet tarafım ama ben milletin tarafındayım. Millet neredeyse oradayım. Her partiye de eşit mesafedeyim ama gönlümde bir parti var tabi, o ayrı bir konu. Bu meydanda herhangi bir partinin pankartı yok, bu meydanda sadece Türk bayrağı dalgalanıyor.

Neden bir Kürt muhtar kardeşimi öldürüyorsun


- Yetmiş yıl önce Türkçe ezan dayatılıyordu şimdi Kürtçe ezan ve Kürtçe ibadet dayatılıyor yetmiş yıl önce Kabe Arapın olsun bize Çankaya yeter deniyordu. İnanın kafalar aynı faşist zihniyet. Bölgede pek çok imam ve din görevlisi bölücü örgütün saldırısına uğradı pansiyonları yaktılar bunların yandaşları İstanbul'da sırf sakalından dolayı insanlara saldırdı onların inançlara saygı sözü sadece kendi inançlarına saygıyı ifade eder. Geçenlerde bir muhtarı öldürdüler her şey belli hani sen Kürttün neden bir Kürt muhtar kardeşimi öldürüyorsun. Hep birlikte iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız hep birlikte Türkiye olacağız.

- bugün ki Diyanet İşleri Başkanımız medrese geleneği içinde yetişmiş ve oradan akademiye geçmiş bir arkadaşımız bugüne kadar görülmeyen bir iyi ilişki var. Taşradaki eğitim yuvaları bölücü örgütün tehdidi ile kapanıyor. Bugün Türkiye'de Boko Haram ve DEAŞ gibi örgütler faaliyet gösteremiyorsa bunda Diyanet İşleri Başkanlığımızın büyük önemi var.

- Şimdi soruyorum Siirt yeni Türkiye'ye hazır mı, yeni anayasaya hazır mı, başkanlık sistemine hazır mı? Hep beraber çalışmak gerek. Allah birlik ve beraberliğimizi daim kılsın. Koalisyon kurmak isteyenlere fırsat vermemek gerek.