Soma'daki Maden Faciası

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan, Soma'da vefat eden 301 madencinin ailelerine destek ziyaretlerini sürdürdüklerini belirterek, "Ziyaretlerde elde ettiğimiz veriler doğrultusunda, ailelerin faydalandığı koordinasyon merkezimiz, ailelere yönelik sürdürülecek çalışmalar konularında bilgi sahibi oluyoruz" dedi.

Konan, AA Muhabirine yaptığı açıklamada Soma'da 301 maden işçisinin yaşamını yitirdiği facianın ardından, sosyal hizmet uzmanı ve psikologların yer aldığı heyetle 1 yıldır ailelere "psiko sosyal destek ziyareti" yaptıklarını anımsattı.

Program kapsamında, her aileyi en az 5 kez ziyaret ettiklerini anlatan Konan, şu bilgileri verdi:

"Bu ziyaretlerde elde ettiğimiz veriler doğrultusunda, ailelerin faydalandığı koordinasyon merkezimiz, ailelere yönelik sürdürülecek çalışmalar konularında da bilgi sahibi oluyoruz. Destek almaya devam eden veya ihtiyacı olanları tespit ediyoruz. Bu turda 301 şehit madencimizin ailelerinin tamamı ziyaret edilecek. Asıl hedefimiz, bu çalışmalarımızın yapacağımız çalışmalara ışık tutmasıdır. Uyguladığımız psiko sosyal desteklerin sonuçlarını da bu tur çalışmamızda daha iyi görmüş olacağız."

Kaynak: AA