Leylek Şenliği 11'İnci Kez Düzenlendi

Bursa Valiliği ile Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Karacabey Belediyesi tarafından düzenlenen 11’inci Leylek Şenliği, Eskikaraağaç Köyü’nde başladı. Şenliğin açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bütünşehir uygulaması kapsamında 17 ilçenin tamamında projeler üreten kadrolar olarak, kültürel değerlere sahip çıkmayı görev bildiklerini söyledi.

Leylek Şenliği 11'İnci Kez Düzenlendi
Her yıl düzenlenen 11’inci Leylek Şenliği’nin açılışı nedeniyle, Eskikaraağaç Köyü meydanında tören düzenlendi.

Halk oyunları gösterilerinin de renk kattığı törene; Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı, Bursa Vali Yardımcısı Cemal Polat, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Eskikaraağaç Köyü Muhtarı Rıdvan Çetin ve bölge halkı katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, doğal ve kültürel değerlere sahip çıkmayı görev saydıklarını ifade etti.

Tabiat güzellikleriyle donatılmış Bursa’nın Allah’ın insanlara sunduğu büyük bir nimet ve ecdadın kendilerine emsalsiz bir mirası olduğunu kaydeden Altepe, “Ne kadar şükretsek azdır. Bize bu toprakları emanet eden ecdadımızı rahmet ve minnet duygularıyla anıyoruz” dedi.

Başkan Altepe, Bursa’nın her bölgesinde alan gözetmeksizin yatırım yapan kadrolar olarak, Karacabey ile Uluabat’ın her türlü güzelliğine sahip çıkacaklarını ifade etti.

Yönetim olarak önce doğal ve kültürel değerleri ortaya çıkarmaya, sonra da şehri her sektörde geliştirmeye endekslendiklerini, bu yöndeki adımları kararlılıkla attıklarını belirten Başkan Altepe, “Uluabat’tan Gölyazı’ya, buradaki tüm bölgelerimizle ilgili projelerimiz hazır. İnşallah, tabii güzelliklerin bezediği Karacabey’e çok kısa süre sonra sosyal tesis kazandıracağız. Avrupa’nın sayılı alanlarından olan Longoz Ormanları’nı tanıtmaya başladık. Buraya dünya çapında projeler uygulayarak, bölgenin turizmde öne çıkmasını sağlayacağız. Her türlü güzelliğe sahibiz. Yetkin kadrolar da işbaşında. Yeter ki ağzımızın tadı bozulmasın” şeklinde konuştu.

AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı ise, leylek şenliğinin Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan döneminde asıl kimliğini bulduğunu söyledi.

Daha önce heyecandan uzak, kısır şekilde düzenlenen organizasyonun ilk kez bu yıl kendisini gösterdiğini ifade eden Matlı, bundan bir Karacabeyli olarak gurur duyduğunu anlattı.

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan da, özellikle Büyükşehir Belediyesi’nin sağladığı desteklerle ilçenin turizm potansiyelinin her geçen gün biraz daha açığa çıkartıldığını ifade etti.

Özkan, katkılarından dolayı Başkan Altepe ve ekibine, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

Uluabat Gölü’ne kıyısı olan Eskikaraağaç Köyü’nde organize edilen etkinliklerde; çalıştaylar, halk oyunları gösterileri, tiyatrolar, gölge oyunları ve kuş resital dinletisi yer alıyor. Şenlik, tüm vatandaşlara yönelik ücretsiz olarak düzenleniyor.
Kaynak: İHA