Başkan Yılmaz Çerkes Dansı Yaptı

Ladik Çerkesler Derneği’nin açılışına katılan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, yaptığı Çerkes dansı ile izleyenleri mest etti.

Başkan Yılmaz Çerkes Dansı Yaptı
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Ladik ilçesinde Soğanlı, Kızılsini ve Hızarbaşı köylerinin bir araya gelerek kurdukları Çerkesler Derneği’nin açılışına katıldı.

Yılmaz’a, Çerkeslerin ilgisi yoğun oldu. Çerkes dansına Başkan Yılmaz da eşlik etti. Gösterilerin ve dansların ardından yöresel yemekler tadıldı. Açılış sırasında konuşma yapan Başkan Yılmaz, dilin öneminde dikkat çekti. "Kültürlerimizi yaşatalım" diyen Yılmaz, "Özellikle dilimizi konuşalım, yaşatalım. Konuşmaya konuşmaya dilimizi kaybediyoruz. Duyduğunuz zaman konuşulanı anlıyorsunuz ama konuşamıyoruz. Yabancı diller de aynen böyle. Konuşmadığınız zaman unutuyorsunuz. O yüzden en önemli kültür hazinemiz olan dilimizi konuşalım, değerlerimizi yaşatalım" diye konuştu.

Yılmaz, "Böyle gülüyorum, eğleniyorum ama 7 Haziran da aklımdan çıkmıyor. Sizler beni 7 Haziran’da unutmayın" diyerek destek istemeyi de ihmal etmedi. Ladik Çerkesler Derneği Başkanı Tuncay Yaman da açılışa katılanlara teşekkür etti.

Konuşmaların ardından, dernek binasının açılışı gerçekleştirildi.

Açılışa, Başkan Yılmaz ile birlikte AK Parti Samsun milletvekili adayı Kamuran Özden ve Ladik Kaymakamı Mustafa Temiz katıldı.

Kaynak: İHA