Kılıçdaroğlu'na İzmir'de miting şoku

Kemal Kılıçdaroğlu CHP'nin kalesi olarak bilinen İzmir'de konuştu. Mitinge katılım beklenenden az oldu.

Kılıçdaroğlu'na İzmir'de miting şoku
Kılıçdaroğlu'na İzmir'de miting şoku
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İzmir Gündoğdu Meydanı'nda düzenlediği mitinge katıldı.

BEKLENEN İLGİYİ BULAMADI


CHP'nin kalesi olarak bilinen İzmir'de halk Kılıçdaroğlu'na beklenen ilgiyi göstermedi. Öyle ki CHP mitingine katılımın AK Parti mitinginden daha düşük olduğu gözlendi.

Kılıçdaroğlu'na İzmir'de miting şoku

AK PARTİ MİTİNGİ

Kılıçdaroğlu'na İzmir'de miting şoku

CHP MİTİNGİ


'İZMİR'İN HOŞGÖRÜSÜNE GÜVENİYORUM'


Mitinge'İnşallah Türkiye'yi şaha kaldıracağım' diyerek başlayan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi;

'Ama bugün Çankırı'ya sözüm vardı, Karadeniz'e sözüm vardı oraya gittim hiçbir toplantıyı iptal etmedim. Şimdi karşınızdayım. Gecikmenin nedeni helikopterin uçmamasıydı. söz verdiğim yerlere araçla gittim. İzmir'in hoşgörüsüne güveniyorum.

TÜRKİYE'YE 1.SINIF DEMOKRASİYİ GETİRECEĞİM


Tüm Türkiye'ye sözüm var Türkiye'yi bu baskıcı rejimden kurtaracağım. Türkiye'ye 1. sınıf demokrasiyi getireceğim. Madem ki AB'nin tam üyesi olmak kadın erkek eşitliği istiyoruz. Madem ki darbe hukukunu sıfırlamak istiyoruz. Size söz bu ülkeye 1. sınıf demokrasiyi getirteceğim.

İŞ DÜNYASINA BENİ ŞİKAYET EDİYORLAR

Sokaktaki baskıları, iş dünyası üzerindeki baskıları biliyorum. İş dünyasına sesleniyorum. Toplantılarda size söyleniyorlar.Kılıçdaroğlu'na tepkili davranın diye. İş dünyasına beni şikayet ediyorlar. Asgari ücret CHP iktidarında 1500 lira olacak. Kılıçdaroğlu sözü! Davutoğlu Erdoğan için çalışır Kılıçdaroğlu halk için çalışır. Esnaf için çalışır, yoksul için sanayici için çalışır Kılıçdaroğlu halk için çalışır.

KİMSE YOKSUL KALMASIN


İş dünyasına sesleniyorum. Saygıdeğer iş dünyasının insanları siz değer ürettiğiniz sürece kimse önünüze çıkamayacak. Tek istediğimiz siz istihdam yaratın. Kimse yoksul kalmasın. Ayrıca madem ki ben bu ülkeye 1. sınıf demokrasi için söz verdim bir güvence daha veriyorum. Bizim politikamızı beğenmezsen özgürce konuşabileceksin. Senin kapına ertesi gün müfettiş ordusu göndermeyeceğim. Emekliye ramazan ve kurban bayramında bir buçuk ikramiye dedik. Taşeron işçilik kaldırılacak dedik. Bize vaatlerimiz için kaynağı nereden bulacaksınız diyorlar. Siz hiç merak etmeyin 8 Haziranı bekleyin size nasıl yapılacağını santim santim öğreteceğim. Onlara bir de devlet nasıl yönetilir kursunu açacağım.

BEN DE SİZİN GİBİ YAŞIYORUM


Sevgili İzmirli'ler ben sizden birisiyim sizler nasıl yaşıyorsanız ben de öyle yaşıyorum. 7 çocuklu bir aileden geliyorum. Ablam ve annem okuma yazma bilmez. Diğer kardeşlerimin kimse ne yaptığını bilmez. ben üniversite bitiren tek kardeşim. Devletin en zor sınavlarını geçtim. Bütçe nasıl yapılır. iyi bilirim. dayım, amcam kimse köşeyi dönmedi. Ben de sizin gibi yaşıyorum. Ben de sizin gibi yaşamak istiyorum. rahmetli babamın vasiyeti vardır. Sen doğru dur eğri belasını bulur kul hakkı yemeyeceksin, yedirmeyeceksin vatandaşın hakkına sahip çıkacaksın. Benim bakanlarım birilerinin önüne yatmayacak, benim bakanlarımın çocuklarının yatak odalarında boy boy para kasaları olmayacak. Her kurşun hesabını millete vereceğim bu benim vicdan borcumdur. Refahı tabana yayacak herkes kalkınmadan nasibini alacak. Emekli kardeşlerime sesleniyorum senin hakkını fabrikalarda kent meydanlarında TBMM kürsüsünde kim savunuyor. Elini Vicdanına koy.

Kılıçdaroğlu'na İzmir'de miting şoku

YETER DEYİN BIKTIK DEYİN 13 YILDIR YÖNETİYORLAR

Yeter deyin bıktık deyin 13 yıldır yönetiyorlar. Emekli kardeşim Saray'a gelince para var, Suriyeli kardeşlerimize para var emekçiye gelince para yok. Kusura bakma o zamana benden sana oy yok diyeceksin! Asgari ücretli kardeşim 1 buçuk milyon kardeşim bana gelince yok diyorsun benden de sana oy yok diyeceksin. Gençler, ilk kez oy kullanacak gençler size sesleniyorum.

TÜRKİYE'DE YURT SORUNU KALMAYACAK


Anneniz yoksulsa durumu ona sorun. Gençlerin hakkını sonuna kadar savunduk. 2 milyon 200 kişiye istihdam yaratıyoruz. Bunlar bizi genç işsizlikte dünya şampiyonu yaptılar. En pahalı mazotu satmakta da lider ülke. Sizin için gençler çok güzel projelerimiz var. Çalışacaksınız, üreteceksiniz .

YÖK'Ü KALDIRACAĞIM


YÖK'ü kaldıracağım. Darbe hukukunun kalbi olan YÖK'ü kaldıracağım. Sadece onu değil 2. öğretimde alınan harçları da kaldıracağım. Size 13 yılda çözülemeyen bir sorunu bir yılda çözmeye söz veriyorum: Türkiye'de yurt sorunu kalmayacak'