Gezi’yi savunanların insanlığından şüpheliyim

Berkin Elvan’ın ölümünü soruşturan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın babası Hakkı Kiraz Gezi olaylarının yıl dönümünde “Benim oğlum sadece görevini yapıyordu, Berkin’i öldürenleri bulmaya çalışıyordu. Gezi’yi savunanların insanlığından şüphe ediyorum” dedi.

Gezi’yi savunanların insanlığından şüpheliyim
Gezi’yi savunanların insanlığından şüpheliyim
DHKP-C terör örgütünün, Gezi olaylarında öldürülen Berkin Elvan’ın katilini tesbit etmek üzereyken şehit ettiği Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın babası Hakkı Kiraz, Gezi olaylarının yıl dönümünde isyan etti. Oğlunun mezarını ziyareti sırasında görüştüğümüz acılı baba, “Oğlum, Elvan’ı öldürenleri ortaya çıkarmak isteyen bir kişiydi. Elvan taraftarları, sözde Elvan’ın hakkını savunanlar tarafından bu olay gerçekleştirildi. Bunu anlayan bir insan var mı? Şu an da zaten mezarlıktayım. Gezi olaylarında Berkin Elvan öldürülmüş, benim oğlum görevini yapıyordu. Görevini yapan bir savcının Gezi olaylarıyla ne alakası olabilir ki?” diyerek tepkisini gösterdi.

Birlik-beraberliğe darbe


Baba Kiraz, gezi olaylarının ülkenin birlik ve beraberliğini bozmaktan başka bir işe yaramadığını söyledi. Gezi olaylarının savunanların insanlığından şüphe ettiğini belirten baba Kiraz, “Türkiye’yi yıkmak ve huzurunu kaçırtmak isteyenlerin Allah belasını versin, Allah onları kahretsin. Gezi olaylarının anlamı, mantığı nedir? Buna bir mantık uydurmak isteyen varsa buyursun uydursun. Bu ülkenin birliğini beraberliğini bozmaktan başka bir işe yaradı mı? Ama bunların zaten gayesi ülkenin birliğini beraberliğini bozmak. Bunlara savunanlardan şüphe ediyorum. Gezi olaylarını savunanların insanlığından şüphe ediyorum. Bunlar insan olamazlar. Yıkmak, kırmak, yakmak bir hak savunmak mıdır? İnsanlık varken, medenice konuşulabilecekken kalkıp ta adam öldürmek. Bence bir ağacı kırmak bile bir insanı kırmak gibidir. Bütün ülkenin huzurunu bozmak bütün dünyanın huzurunu bozmaktır, insanları katletmek gibi bir şeydir” diye konuştu.

Ucunda Paralel örgüt var


Öte yandan Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın taşeron örgüt DHKP-C’li teröristlerce şehit edilmesinin ardından soruşturma başlatan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu önemli bulgulara ulaştı. Savcı Kiraz’ın Gezi olaylarında hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın ölümüne yolaçan kapsülün paralel yapıya mensup polislerce atıldığına dair bulgulara ulaştığı için şehit edildiği belirtiliyor.

AMBULANSLARI DARBE İÇİN KULLANMIŞLAR


2013 yılındaki Gezi ayaklanmasının arka planındaki sır perdesi yavaş yavaş aralanıyor. Paralel emniyet müdürünün eylemcilerin çadırlarını ateşe vermekle başlattığı darbe ayaklanmasını paralel emniyetçilerin gün gün nasıl tırmandırdığı tespit edildi.

Paralel polisler Gezi olayları sırasında hem uluslararası medyaya görüntü verdirmek hem de eylemcileri tahrik edip sokağa dökmek için boş ambulanslara sürekli ring attırdığı iddia edildi. Diğer bir önemli iddia ise AKM önündeki caddeyi tamamen kapatan yakılmış İETT otobüsünün kaldırılması ile ilgili. İddiaya göre İstabul İtfaiye ekipleri araçların yakılmasından bir gün sonra sabah erken satlerde tüm araçları kaldırmak için harekete geçti. İlk önce Taksim’e girişi kaptan dev İETT otobüsü vince yüklendi ancak paralel emniyert müdürleri tarafından aracın kaldırılması engellendi.

SEÇİM PROVOKASYONU PEŞİNDELER


Günlerdir “seçimde hile yapılacak” algısı oluşturmaya çalışan paralel medya bunda başarılı olamayınca şimdi de, 2. Gezi provokasyonuna başladı. Taksim Dayanışması 31 Mayıs’ta yeniden Gezi Parkı’nda olacaklarını duyururken, aydınlar şunları söyledi:

- Yazar - Ümit Fırat: “HDP’nin yüzde 10 seçim barajı korkusu var. Ben şahsen aşabileceklerini sanmıyorum. Ama onlar aşamayınca, Gezi Olayları’nın da yıl dönümü bahanesiyle ‘Seni başkan yaptırmayacağız’ söylemi etrafında toplanacaklar. Sokağa inme durumu olacaktır.”

- Özgürder Başkanı Rıdvan Kaya: “Yeni Gezi Olayı kalkışması ne zamandır var. İlkinde çevre diyorlardı. Şimdi ‘Seçime girdik ama kazanamadık’ diyecekler. Ancak sokağa çıksınlar. Halkta karşılığı yok. Bu oyun tutmayacaktır.”

Sivil Dayanışma Platformu Başkanı Ayhan Ogan: “Çok ortaklı uluslararası bir koalisyon var. Bu iktidarı bozmak, Türkiye’nin de kaderiyle oynamak için hazırlar. ”

- Yazar Abdurrahman Dilipak: “Seçimde yüzde 10 barajıyla girip sonra kazanamayınca ‘Masayı dağıtırım’ demenin bir sosyolojik karşılığı yok. Ama denenir mi, denenebilir. ”