Başbakan Davutoğlu Büyük Fetih Şöleni'nde konuştu

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul'un fethinin 562'nci yıl dönümü kutlamalarının düzenlendiği Yenikapı'da milyonlarca kişiye hitap etti.

Başbakan Davutoğlu Büyük Fetih Şöleni'nde konuştu
Başbakan Davutoğlu Büyük Fetih Şöleni'nde konuştu
İşte Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları:


- Fethedilmez denilen gönülleri fethetmeye var mısınız? Bu aziz bayrağı dünyada her yerde dalgalandırmaya var mısınız?

- Karadan gemileri yürütenleri çocukları engel tanır mı? Avrupa'nın denizin üstündeki ilk havalimanını Karadeniz'e yaptık. Devlet kudretle görünür olur ama şefkat ve adalet ile yaşar. Fatih Sultan Mehmet sadece bir hedefe yürümedi. Hesabını yaptı Avrupa'yı şaşırtacak şekilde. Aşılmaz denilen s urların önüne geldi, Türk toplarını surların önüne döktü.

- Devlet öylesine bir kudrete sahip olmalı ki kendi silahını kendi yapsın, kendi vatandaşını kendi beslesin, kendi ekonomisini kendi kursun, kendi uçağını kendi yapsın. İşte AK Parti iktidarları olarak bizler sadece büyük ideallere yürümüyoruz, devletimizi kudretli kılmak için yürüyoruz

- Kendi piyade tüfeğini yapamayan bir ülkeden kendi helikopterini yapan ülke haline geldi. Birkaç hafta önce kendi uçağımızın start düğmesine bastık. Cumhuriyetin 100. Yılında bu semalarda uçan uçaklar yüzde 100 Türk yapımı olacak. Aynen İstanbul surlarını döven toplar gibi.

- Birileri bizim özgüvenimizi yıkmak istiyoruz. Türkiye'yi kudretli kuran kadrolara karşı bir tuzak kuruluyor. Bu tuzağı kuranlara karşı bir ders verecek misiniz? Bizim 12 yıl içinde milletimize özgüven aşıladık. Gelip yeni bir krizle kumpaslarla bu özgüvenimizi yıkmak istiyorlar.

- Birileri Türkiye'ye bu kadar güç çok diyor birileri. İzin verir misiniz? Yola çıkmışız, bizi durdurabilirler mi? İşte aşk, dava işte fetih nesli.

- Devleti yüceltecekseniz önce kendinize, milletinize ve tarihinize güveneceksiniz. O genç sultan daha çocukluğunda idealini ortaya koymuştu hayatında tek kızıl elması vardı İstanbul. 21 yaşında İstanbul'a yürürken 'bu genç çocuk mu İstanbul'u alacak' o ulu sultan olarak bir devri kapatıp bir devri açtı. Gençler yeni fetihlere hazır mısınız? Diyorlarki Türkiye küresel güç olamaz? Onlara tarihimizi öğretmeye var mısınız? Yeni Türkiye'nin Fatihleri sizlersiniz.