'Uluslararası Türk Dünyası Bilim Kültür Şöleni'ne Doğru

Afyonkarahisar OğŸuz Boyu Yörükler Türkmenler DerneğŸi'nce bu yıl 3. düzenlenecek olan "Uluslararası Türk Dünyası Bilim Kültür şžöleni"nin İscehisar ilçesinde yapılacağŸı bildirildi.

Afyonkarahisar OğŸuz Boyu Yörükler Türkmenler DerneğŸi BaşŸkan Yardımcısı Nurullah Mardin, yaptığŸı yazılı açıklamaya göre, düzenlenecek şŸölenin 17 Mayıs pazar günü İscehisar ilçesi DoğŸlat yaylasında saat 11.00-19.00'da düzenleneceğŸini belirtti.

şžölene Afyonkarahisar Cumhuriyet meydanı, Zafer Müzesi önü ve Jandarma KarşŸısı Merkez Otogar Camisi önünden otobüslerin kaldırılacağŸını dile getiren Mardin, şŸunları anlattı:

"şžölenimize katılanlara pilav ve ayran ikram edilecektir. şžölenimizde Kırgızistan Türk Halk MüziğŸi sanatçıları, Kırgızistan Türk LJocuk Folklor ekibi, cirit atları gösterileri yapılacaktır. Ses sanatçılarımız Senem Gül, Elanur Tunca ve Sıtkı Akın sahne alacaklardır. Efe Yüreklilerin Ressamı Mustafa Ali Kasap'ın resim sergisi düzenlenecek ve yörük Türkmen kültürümüzün unutulmaz kültürü olan "kirman EğŸirme yarışŸması" yapılacaktır. Ayrıca Azerbaycan Türk Cumhuriyeti Türklerini temsilen Prof. Dr. Hanım Halilova katılacaktır."

Kaynak: AA