Sözlü Feke'de Muhtarlar İle Buluştu

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Feke’de muhtarlarla kahvaltı sofrasında bir araya geldi.

Sözlü Feke'de Muhtarlar İle Buluştu
Feke Belediye Başkanı Ahmet Sel, Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, MHP İl Başkanı Yusuf Baş, MHP il ve ilçe yönetileri, MHP kadın kolları yöneticileri, MHP Adana milletvekili aday adayları ve Büyükşehir Belediyesi bürokratlarının katıldığı etkinlikte ilk sözü alan Feke Belediye Başkanı Ahmet Sel, Adana Büyükşehir Belediyesi ve Feke Belediyesi’nin 1 yıl içinde Feke ve köylerinde verdiği hizmetle ilgili bilgilendirme yaptı.

Bölgeye 12-13 yılda yapılamayan hizmetin, Büyükşehir tarafından 1 yılda hayata geçirildiğini belirten Ahmet Sel, “Büyükşehir Belediyesi, elimiz, ayağımız, gözümüz ve diğer duyu organlarımızdır. Hizmetlerimizin tamamını Büyükşehir’in desteğiyle gerçekleştiriyoruz. Parke döşeme çalışması, camilere sıcak su tesisatı kurulması ve cami bahçelerine parke taş döşenmesi, köy evleri yapımı, dere ve çaylar üzerine köprüler kurulması, yol yapımı, yatılı bölge okulu tesisat sisteminin yenilenmesi, Feke’de yolcu bekleme alanı, Feke’de köylü vatandaşların ücretsiz konaklayabileceği konuk evi, yayalar için köprüler, yeni çöp araçları, Büyükşehir’den gelen araçlarla hastaneye ücretsiz yolcu taşınması, 220 adet çöp konteyneri alınması gibi hizmetlerimizin tamamı Büyükşehir Belediyemiz tarafından gerçekleştirilmiştir. Kış boyunca kar temizlemesi yapıldı ve yollarımız açık kaldı. Başkanımızın ziraat mühendisi olmasından ve bu konuya verdiği önemden kaynaklı; 50 adet tarım alanı sulama havuzu çalışması gerçekleştirildi.

Bal üreticilerine 60 adet güneş enerjili elektrik üreten panel dağıtılacak. Bölge koşullarına uygun meyve çeşitlerinden oluşan 10 binin üzerinde meyve ağacı fidanı dağıtılacak. 20 kişiye, 490’ar adet tavuğun bulunacağı tavuk çiftlikleri kurulması projemiz var. Tavukların yarısı hibe, yarısı geri ödemeli olacak. Tarlalara ulaşımı sağlayayan 70 km’lik ziraat yolu yapıldı. 39 km’lik içme suyu hattı ihalesi yapıldı. 80 km’lik asfalt çalışması başladı, mayıs ayında tamamlanacak. Bu yıl Adana genelinde en fazla asfalt hizmeti Feke’ye verilecek. Geçen hafta ihalesi yapıldı ve 275 km’lik asfalt çalışması genel seçimlerden önce başlayacak. Feke, tarihinde, bu güne kadar 196 km asfalt hizmeti alabilmiş. Biz sadece 1 yıl içinde 275 km asfalt döktürüyoruz. 30 adet menfez yapılacak. Allah razı olsun Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Hüseyin Sözlü’den. Yapılanların yanında elbette eksiklerimiz var ama şu bilinmeli ki; mevcut hükümetin 12-13 yıldan bu yana yapamadığını bizden 1 yılda hayata geçirmemiz bekleniyor. Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız, bölgemize çok önem veriyor. Seçimden önce Hüseyin Sözlü Başkanımız burada köy köy, ev ev dolaştı. Verdiği sözlerin yüzde 50’sini 1 yıl gibi kısa bir sürede gerçekleştirdi. O’na çok teşekkür ediyorum. Feke-İnderesi arasındaki 57 kilometrelik yolun yapımı da gerçekleştirilecek. Genişletme ve asfatlama çalışmaları yapılacak. Feke- Mansurlu stablize yolu da modernleştirilecek. Bölgemizde yaşanan içme suyu problemiyle ilgili de, ASKİ yetkililerinin bizzat katıldığı incelemelerin ardından etkin projeler hazırlandı ve yakın zamanda bu problem ortadan kaldırılacak” dedi.

"SİZE OLAN HİZMET ANLAYIŞINDAN VAZGEÇMEYECEĞİZ"

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, bugünlere nasıl gelindiğini çok iyi bildiklerini ifade ederek, “Ben 30 Mart 2014 seçimlerine yaklaşık 2 yıl kala burada sizlerden vize almaya çalışıyordum. Hepinizden Allah razı olsun. ‘Memleket çocuğudur, bizdendir’ diye sahip çıkıp, yetki verdiğiniz insanlar olarak sizlere layık olmanın mücadelesini veriyoruz. Peygamberimiz Hz. Muhammed’in ‘Güneşi sağ elime, ayı da sol elime verseniz vallahi davamdan vazgeçmem’ buyurmasından esinlenerek, biz de size olan hizmet anlayışından vazgeçmeyeceğiz. Burada tabii ki sizin samimiyetiniz de çok önemlidir. Devraldığımız belediye, Türkiye’nin belki de en borçlu belediyelerinden biri haline gelmişti. Sadece metro sistemi, belediye bütçesinin yüzde 40’ına ipotek koydurmaktadır. Ara dönemin borçları da 2015’in sonuna kadar ancak tükenecektir. 2015’i atlattığımızda inşallah belediyemiz bütçesi daha sağlıklı hale gelmiş olacak. Bütün olumsuzluklara rağmen enkaz edebiyatı yapmadık” diye konuştu.

"FEKE VE KÖYLERİNDE EKSİK NE VARSA TAMAMLAYACAĞIZ"

Hizmetin, işin sadece parayla olmadığını belirten Başkan Sözlü, şunları söyledi:

“İman gücüyle, inançla, milletinize olan hizmet aşkı ve sevdayla da iş yapılır. İşte Feke’de değerli belediye başkanımız, 1 yıl gibi kısa bir sürede yapılanları, verilen hizmeti, muhtarlarımıza da teyit ettirerek anlattı. İnşallah Feke ve köylerinde ne eksik varsa tamamlayacağız. İnşallah yol hizmetinde 300 km’yi de geçireceğiz. Feke Mansurlu ve ormandan geçen Mansurlu Kozan yolunu da Allah’ın izniyle belki tarihinde ilk defa asfaltla buluşturacağız. Hizmet yaparken oy kaygısı içinde değiliz. Yıllardan beri devletine ve milletine sadık olan bir topluluğun unutulmuşluğu, terk edilmişliği ve hor görülmüşlüğünü sonlandırmak istiyoruz. Yok sayılmasına rağmen devletine ve milletine küsmeyip, kurucusu, sahibi olduğunu devletine sadakatte sarsılmaz bir inancı ve duruşu var bölge insanının. Bu milletin omurgası Feke’nin Farsaklarıdır, Toroslar’a, Tufanbeyli’ye çıkıldığında Avşarları, Türkmenleridir. Feke’nin gelişmesi, kalkınması ve altyapı hizmetlerinin tamamlanmasında mesai arkadaşlarımız da aynı heyecanı ve iş ahlakını taşıyor. 4 yıl içinde Feke’nin, Kozan’ın yolları da dahil olmak üzere, mevcut yollardan daha yüksek standartlı yollar haline getirmezsem bana yazıklar olsun. Karaisalı-Kızıldağ yolu çok kötüydü ve 15 metrelik, 3 şeritli yol haline getiriyoruz. İnşallah burada da yolları karayolları standardına, yer yer otoban standardına getireceğiz. 4 yıl içinde bölgenin yollarını geniş, standardı yüksek yollar haline getireceğiz. Yapma sebebimiz de her şeyin en iyisine layık olduğuna inandığımız Türk Milleti’ne hizmet etmektir. Ufak hesaplarımız varsa Cenab-ı Allah bize nasip etmesin.”

Başkan Sözlü, üreten herkesin yanında olduklarını söyleyerek sözlerini şöyle tamamladı:

“Tarlanızın başına ahır kurun, yolunu bizden isteyin. Hiç tereddüt etmeden yaparız. Bize olan inancınızı sarsmayın. Size olan inancımız Türkiye’ye ve Türk Milleti’ne olan inancımızdır, sevdamızdır.”

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, daha sonra Feke’de partisinin aday tanıtım toplantısına katıldı, esnafla bir araya geldi ve ilçeyi gezip, halkla sohbet etti.
Kaynak: İHA