Kurtulmuş Açıklaması 'Bu Topraklarda Alevi-Sünni Kardeşliğini Kimse Bozamayacaktır'

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, seçim çalışması kapsamında bulunduğu Ordu’da Korgan Belediyesi tarafından 22.si düzenlenen Hıdrellez etkinliklerine katıldı.

Kurtulmuş Açıklaması 'Bu Topraklarda Alevi-Sünni Kardeşliğini Kimse Bozamayacaktır'
Başbakan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Adayı Numan Kurtulmuş, 7 Haziran seçimleri kapsamında seçim bölgesi Ordu’da çalışmalarını sürdürüyor. Kurtulmuş, seçim çalışmaları kapsamında Korgan Belediyesi’nin bu yıl 22.sini düzenlendiği Hıdrellez şenliğine katıldı.

Şenlikte konuşan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Alevi-Sünni kardeşliğine dikkat çekti. Anadolu’nun bir çok etnik kökenden insana ev sahipliği yaptığını ifade eden Kurtulmuş, bu birlik ve beraberliği kimsenin bozamayacağını söyledi.



KURTULMUŞ: "72 MİLLET HEP BİR ARADA YAŞARIZ"

Anadolu’nun 72 milletten insanı kardeş ve barış içerisinde barındırdığını vurgulayan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Bu topraklarda kardeşliğimiz ve dostluğumuz baki olsun. Birliğimiz dirliğimiz hiç eksilmesin. Anadolu coğrafyasının mayası dostluktur, kardeşliktir, Anadolu coğrafyasında farklı etnik yapıdan insanlar Türkler, Kürtler, Abazalar, Çerkezler, 72 millet hep bir arada yaşarız. Anadolu coğrafyası adı üstündedir, Ana doludur. Bir ananın kendi evladını sarıp sarmaladığı gibi bu topraklara gelen herkesi sarmalamış, herkesi kucağına almış, herkese asırlarca muamele etmiştir. Anadolu toprakları farklı dinlerden de insanların ülkesidir. Anadolu topraklarında Süryaniler, Ermeniler, Rumlar her türlü din mensupları barış içerisinde yaşamıştır. Ama Anadolu toprakları Alevisi ile Sünnisi ile herkesin kardeş olduğu, herkesin yoldaş olduğu, herkesin candaş olduğu tam manasıyla birbirini sardığı kucakladığı coğrafya olmuştur. Anadolu Sünni’ye de Alevi’ye de analık etmiş, ikisini sarmalamış yan yana, kucak kucağa kardeşçe bir arada yaşatmış. Burası Çiftlik Mahallesi bunun en güzel örneği birlikte yaşıyoruz ve kıyamete kadar da birlikte yaşayacağız. Bu Anadolu topraklarında bir ve beraber olarak kıyamete kadar yaşayacağız" dedi.

"ALEVİ-SÜNNİ KARDEŞLİĞİNİ KİMSE BOZAMAYACAKTIR"

Anadolu’da Alevi-Sünni kardeşliğini bozmak isteyenlerin olacağına dikkat çeken Kurtulmuş, "Bu topraklarda biz Sünniyi Aleviyi ayırmadık ayırmayacağız. Bu topraklar da biz hiç kimseyi anadilinden, kendisinin ait olduğu mensubiyetten dolayı ayırmadık, ayırmayacağız. Bu topraklar var oldukça kardeşlik var olacak. Bunu bozmak isteyenler olacaktır, geçmişte olduğu gibi. Onlara prim vermeyeceğiz. Siz bu birliğinizi, dirliğinizi sürdürdükçe bu topraklarda Alevi-Sünni kardeşliğini kimse bozamayacaktır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından şenlik kapsamında düzenlenen Semah gösterisini izleyen Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, ardından Çiftlik Mahallesinde bulunan Cem Evi’nin açılışını gerçekleştirdi.
Kaynak: İHA