Datçalılar Akdeniz'den Ege'ye Yürüdü

Datça Belediyesi ve Datça Çevre Derneği (DAÇEV) tarafından düzenlenen Geleneksel Akdeniz’den Ege’ye doğa ve dostluk yürüyüşü bugün yapıldı.

Datçalılar Akdeniz'den Ege'ye Yürüdü
Bu yıl 16. defa gerçekleştirilen Akdeniz’den Ege’ye doğa ve dostluk yürüyüşü saat 10.30 da Cumhuriyet meydanında toplanılmasıyla başlandı daha sonra Datça belediye başkan vekili İnci Bilgin Belediye başkan yardımcısı Gürsel Uçar ile DAÇEV Başkanı Zehra Karaman’ın denizden testilere su doldurmasıyla başladı.

Testilere doldurula sular davul zurna eşliğinde katılımcıların yürüyüşüyle Ege denizinde denize dökülmek üzere yola çıktı. Yaklaşık 300 kişinin katıldığı doğa ve dostluk yürüyüşü egeden alına suyun ege denizine iki saatlik bir yürüyüşün ardından gereme koyunda törenle denize dökülmesiyle sona erdi. Katılımın her yıl biraz daha azaldığı Akdeniz’den Ege’ye doğa ve dostluk yürüyüşü vatandaşların daha çok piknik havasında geçmesi nedeniyle amacından uzaklaşmaya başladı.

Her yıl yapılan geleneksel doğa ve dostluk yürüyüşü kamunun katılımının olmaması nedeniyle sönük geçti. Yerli halkın katılmaması yürüyüşün sönük geçmesine neden oldu.
Kaynak: İHA