CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğdu Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyhan Erdoğdu, partisinin asgari ücreti bin 500 lira yapma vaadinin, çok iyi hesaplanmış ve tartışılmış bir rakam olduğunu savundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğdu Açıklaması
Erdoğdu, Burdur Belediyesi Konferans Salonunda düzenlediği toplantıda, 7 Haziran seçimlerine gidilirken laik ve demokratik bir Türkiye'yi hedeflediklerini söyledi.

Demokratik laik devletin inşasının da ekonomik anlamda yeniden ayağa kalkmakla mümkün olacağını anlatan Erdoğdu, bunun kolay bir görev olmadığını vurguladı.

CHP'nin sosyal politikalar konusundaki hedefleri hakkında bilgi veren Erdoğdu, şöyle konuştu:

"CHP 'asgari ücret bin 500 lira olacak' dedi, birileri 'asgari ücret açık artırmaya çıkarıldı' dedi. Hiç de öyle değil, bu rakam çok iyi hesaplanmış ve tartışılmış bir rakamdır. Aslında bu rakam Asgari Ücret Komisyonunun, TÜİK'in, Hacattepe Üniversitesinin verileriyle hazırlanan, bir kişinin asgari geçim miktarına dayanıyor."

Erdoğdu, Türkiye'de laikliğin 4+4+4 şeklindeki eğitim sistemiyle büyük ölçüde rafa kaldırılmak istendiğini, demokrasi ve kuvvetler ayrılığından da söz etmenin mümkün olmadığını savundu.

Partilerinin her yerde fedakarca seçim çalışması yaptığını da ifade eden Erdoğdu, "Böyle bir çalışma yürütülürken, bunları sandıkta heba edemeyiz. Yeniden cumhuriyet Türkiye'sini inşa etmek için 7 Haziran'da oyları almak kadar, o oylara sahip çıkma mücadelesi de vermek durumundayız" dedi.

Erdoğdu'nun konuşmasının ardından, partililere yönelik, seçimle ilgili eğitim ve bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Kaynak: AA