Ünlülerin 'Uyuşturucu' Davası

Şarkıcılar Ragga Oktay ve Yaşar İpek ile oyuncu Levent Can'ın da aralarında bulunduğu 21 sanığın, "uyuşturucu içmek ve temin etmek" suçlarından yargılandığı davaya devam edildi.

İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, 7'i tutuklu 11 sanık katıldı.

Esasa ilişkin görüşü sorulan Cumhuriyet Savcısı Taner Tabel, yeni görevlendirildiği için öncekinden farklı bir mütalaa yazmak istediğini belirtti. Mütalaa hatırlamak için dosyanın kendisine verilmesini talep eden Tabel, tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına karar verilmesini istedi.

- Tilbe: "Görmediğim varlıklardan bazen korkuyorum"

Duruşmada Yıldız Tilbe, savunma tanığı olarak dinlenildi.

Sanıklardan Muzaffer Kılıç'ın menajeri olduğunu ve Kılıç'ın evinin yakınında oturduğunu belirten Tilbe, "Eve herhangi bir şey lazım olduğunda arar, ekmek, su gibi ne ihtiyacım olursa kendisinden isterim. Ayrıca gece korktuğum için kendisini çağırır, yardım isterim. Görmediğim varlıklardan bazen korkuyorum" dedi.

Kılıç ve kardeşi Eser Kılıç ile uyuşturucu isteme yönünde herhangi bir görüşmesi olmadığını aktaran Tilbe, "Her ne kadar benim arpa istediğim yönünde telefon tapelerindeki görüşmeler konu olmuşsa da arpadan kastım, para ve yine martılara atmak amaçlıdır. Bazen çok sayıda ekmek alırım kuşlara atarım. Kesinlikle bu konuşma uyuşturucuya ilişkin değildir" ifadelerini kullandı.

Sanıklar ek savunma için süre, avukatlar da müvekkillerinin tahliyesini talep etti.

Davaya ilişkin ara kararanı açıklayan mahkeme heyeti, dosyanın mütalaasını hazırlaması için Cumhuriyet savcısına gönderilmesine ve tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

- İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Yaşar İpek, Oktay Yurtalan, Işık İpek, Levent Can hakkında "kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde kabul etmek veya bulundurmak" suçlarından 10 yıldan 20 yıla kadar, diğer sanıklar hakkında ise "uyuşturucu ve uyarıcı madde imal ve ticareti" suçundan 22 yıla aya kadar değişen hapis istemleriyle cezalandırılmaları talep ediliyor.

Şarkıcı Yıldız Tilbe hakkındaki dosya ise sadece uyuşturucu kullandığı gerekçesiyle ayrılmıştı.

Kaynak: AA