Güvenlik Güçleri 468 Kaçak Yakaladı

Genelkurmay Başkanlığı, sınırlardan yasa dışı geçiş yapmaya çalışan 468 kaçağın yakalandığını bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) günlük faaliyetleriyle önemli sınır ve yurtiçi olaylarına ilişkin bilgilere yer verildi.

Buna göre, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Hudut Birliklerince dün sınırlardan yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 468 kişi yakalandı.

Ayrıca, Sahil Güvenlik Komutanlığınca 241, Jandarma Genel Komutanlığınca da 204 yabancı, Türkiye'de bulunmak için yasal gerekleri taşımamaları nedeniyle yakalandı.

Kars'ın Kağızman ilçesinde, terör örgütü mensubu silahlı 4 terörist tarafından 23 Mayıs'ta kaçırılan bir vatandaş, 28 Mayıs'ta serbest bırakıldı.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde 27 ve 28 Mayıs tarihlerinde 2 terörist yakalandı, 8 terörist silahsız ve teçhizatsız teslim oldu.

Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinde, 27 Mayıs'ta yasa dışı yollarla Türkiye'den Suriye'ye geçmeye çalışırken silahsız ve teçhizatsız yakalanan 4 kişi hakkında "terör örgütü DAEŞ'e üye olmak" suçundan adli işlem başlatıldı.

- Kaçak mazot boru hattı bulundu

Kara Kuvvetleri 34'üncü Hudut Tugay Komutanlığı sorumluluk sahasında, Ortaklar Ana Üs Bölgesindeki nöbetçiler tarafından Lad Dağı mevkisinde şüpheli bir araç tespit edildi. Durumla ilgili Ortaklar Jandarma Karakol Komutanlığına bilgi verildi.

Ortaklar Jandarma Karakol Komutanlığının takviye talebi üzerine, Süngü Tepe Üs Bölgesinden görevlendirilen bir Taktik Tekerlekli Zırhlı Aracı ve Motorlu Piyade Kolu ile bölgeye intikal edildi. Bölgedeki arama/tarama faaliyeti sonucunda, kaçak mazot sevkiyatında kullanılan 50 metre aralıklarla döşenmiş, toplam bin metre uzunluğunda dört kaçak mazot boru hattı ve 70 litrelik 25 boş mazot bidonu bulundu.

Ele geçirilen maddeler, olay yerinde imha edildi.

Kaynak: AA