Bursa Güce Tekkeköy Derneği 1.Olağan Kongresini Gerçekleştirdi

Geçtiğimiz aylarda Bursa’da faaliyetlerine başlayan Güce Tekkeköy Kültür ve Yardımlaşma Derneği 1.Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirerek, ilk yönetim kurulunun seçimlerini tamamladı.

Bursa Güce Tekkeköy Derneği 1.Olağan Kongresini Gerçekleştirdi
Derneğin Samanlı mahallesinde bulunan dernek merkezinde gerçekleştirilen Tekkeköyü derneğinin 1.Olağan Genel kuruluna üyelerinin büyük çoğunluğu katılırken, divan heyetine Murat Güven başkanlığında verilen yeni yönetim kurulu listesi oy birliği ile kabul edildi.

Av.Ömer Narin’in Divan başkanlığını yaptığı kongrede Tirebolu-Güceliler Derneği başkanı Ekrem Şen ve Bursa Giresunlular Derneği yöneticisi İsmail Akdoğan katip üyeliğini yaparken yeni yönetime görevlerinde başarılar dilediler.

“SİZLERİN DESTEĞİYLE EN İYİSİNİ YAPMAYA ÇALIŞACAĞIZ “

Yapılan oylama sonucunda başkanlığa tekrardan seçilen kurucu başkan Murat Güven yaptığı konuşmada, Tekkeköy isminin Bursa’da daha sık duyulması, hemşerilerinin birbirleri ile daha sıkı olmaları için kurmuş oldukları derneklerinde kısa sürede güzel işler yaptıklarını belirtirken, bundan sonra yönetime seçilen arkadaşlar ile daha güçlü bir şekilde yollarına devam edeceklerini belirtti.

“OLMAZSA OLMAZLARIMIZ VAR”

Dernek yönetimine seçilmeden önce arkadaşları ile beraber derneğin olmazsa olmazlarını belirlediklerini belirten Başkan Güven; “Öncelikli olarak kadın ve gençlik kollarımızın kuruluşunu tamamlayacağız. Bunun yanında derneğimizin web sitesini kurarak mesaj ağını geliştireceğiz. İhtiyaç sahibi öğrencilere Eğitim Bursu ve Ramazan ayında ihtiyaç sahibi ailelere erzak dağıtımı yapacağız. Toplu sünnet törenlerinin yanı sıra devletin kurumları ile işbirliği yaparak çeşitli seminerler düzenleyeceğiz. Gençlerimizin oluşturacağı Futbol takımını da kurarak Bursa’da derneğimizi temsil edeceğiz” dedi.

“DERNEĞİMİZE ARSA ALMAK ASLİ GÖREVİMİZ”

2 Yıllık görev sürecinde derneğe kendine ait bir arsa almak için yoğun birşekilde çalışacaklarını belirten Murat Güven; “En önemli eksiklerimizden bir tanesi derneğimizin kendine ait bir yeri olmamasıdır. Allah izin verirse El Ele vererek derneğimizi bir arsa almak için çalışmalar başlatacağız. Bu yolda siz değerli üyelerimizin desteğini bekliyoruz” dedi.

“EĞİTİM ÖNCELİK OLMALI”

Bursa Giresunlular Derneği yöneticisi İsmail Akdoğan’da yapmış olduğu konuşmasında dernekler olarak Eğitim Bursu konusunda eksik kaldığımızı herkesin kabullenmesi gerektiğini belirtirken, derneklerin eğitim bursları için ciddi çalışmalar yapması gerektiğinin altını çizdi.

“OTÇU GÖÇÜ YÜRÜYÜŞÜ TARİHE GEÇECEK”

Giresun Havadis Gazetesi imtiyaz sahibi ve Bursa Giresunlular Derneği yönetim kurulu üyesi Erdal Avcı’da yapmış olduğu konuşmasında bu yıl 13-14 Haziran’da Tuzaklı Köyü Mesire alanında gerçekleştirilecek olan 20.Geleneksel Otçu Göçü Şenliği yürüyüşünün 13 Haziran Cumartesi günü saat 10:00 Cumhuriyet Caddesi Çancılar girişi kısmında başlayacağını belirtirken, hemşerilerimizin yöresel kıyafetlerini giyerek Giresun’un ve Otçu Göçü Şenliğin tanıtımı için belirtilen adreste hazır olmaları konusunda destek istedi.

“YÖNETİM GÜÇLÜ İSİMLERDEN OLUŞUYOR”

11 asil ve 11 yedek olmak üzere Murat Güven başkanlığında oluşturulan Güce Tekkeköy Derneğinin yönetimi; İzzet Özdemir, Muhammet Özlü, Enver Meşe, Aydın Durdu, Ali Bozkurt, Ömer Kaplan, Orhan Özdemir, Zekayi Özlü, Hasan Güven, Abdullah Güven, Selahattin Güven, Mehmet Durdu, Naim Özdemir, Necati Yiğit, Recep Güven, Recep Meşe, Hamdi Afat, İsa Güven, Kenan Kaplan, Ramazan Güven, Mehmet Özlü isimlerinden oluştu. Denetleme kurulu ise Mehmet Kaplan, Sezer Özlü, Mutlu Afat, Fatih Kaplan, Niyazi Adıyaman, Hamdi Özdemir isimlerinden oluştu.
Kaynak: İHA