Aydın Valisi Ayyıldız Açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Aydın'da gerçekleştirdiği açılış programı kapsamına, daha önce açılışı yapılan bir okulun da alındığı iddiasının gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Aydın Valisi Erol Ayyıldız, makamında İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ile düzenlediği basın toplantısında, 27 Mayıs Çarşamba günü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2012 ve 2015 yılları arasında yapımı tamamlanan toplam 40 okulun açılışını gerçekleştirdiğini söyledi.

MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak'ın, ailesince yaptırılıp 2002 yılında açılışı yapılan okulun da program kapsamına dahil edildiği yönündeki iddialarının gerçeği yansıtmadığına işaret eden Ayyıldız, şunları kaydetti:

"2002 yılında açılıp hizmete sunulan Atça Hadıloğlu İbrahim Uzunırmak Ortaokulu'nun açılış programı ile alakası olmayıp bununla ilişkilendirilmesinin, iyi niyetle yapılmış bir açıklama olmadığını değerlendiriyoruz. Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak'ın, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını yaptığı projeler arasında 2002 yılında babası adına ailesinin yaptırdığı okulun açılışı ile ilgili iddia ettiği beyanı, gerçeği aykırı ve yalandır. Hayırseverlerimiz tarafından yapılan herhangi bir okulumuz, açılış programına dahil edilmemiştir."

Vali Ayyıldız, açılış programında yer alan ve 2012 yılından 2015 yılına kadar devlet yatırım programında yer alan okulların listesini kamuoyuyla paylaştıklarını, bu listede Uzunırmak'ın iddia ettiği okulun yer almadığını belirtti.

"Ufak bir araştırma, bilgilendirme ya da bize sorma ile bu gerçek öğrenilebilirdi" diyen Ayyıldız, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Eğitime katkısı olan tüm hayırseverlerimizi de saygı ve rahmetle anarken, bu açıklamanın zatı devletleri olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın, Aydın'ın tarihinde görülmeyen coşku, sevgi ve saygı seli şeklinde gerçekleştirilen Aydın'da yapılan toplu açılış programını nafile gölgeleme, biraz da hazmedememe çabasından başka bir şey olmadığını düşünüyoruz."

Öte yandan toplantıda, açılış programında yer alan 40 okulun listesi, basın mensuplarına sunuldu.

Kaynak: AA