3. Fetih Kupası Okçuluk Yarışması Ödül Töreni

Okmeydanı’nda Okçular Vakfı tarafından organize edilen “3. Uluslar arası Fetih Kupası, Okçuluk Yarışmaları”, düzenlenen final yarışmalarının ardından sona erdi. Ödül törenine katılan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Ne yazık ki bu millete uzun yıllar fetih ve fethin ruhu unutturuldu“ dedi.

3. Fetih Kupası Okçuluk Yarışması Ödül Töreni
3. Fetih Kupası Okçuluk Yarışması ödül töreni bugün Okmeydanı’nda yeralan Okçular Vakfı’nda gerçekleştirildi.

Ödül törenine Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Okçular Vakfı Başkanı ve AK Parti 2.Bölge Milletvekili Adayı Haydar Ali Yıldız, Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, AK Parti İstanbul eski İl Başkanı ve AK Parti 2. Bölge Milletvekili Adayı Aziz Babuşçu, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve çok sayıda davetli katıldı.

Ödül töreni öncesinde Kur’an-ı Kerim okundu ve dualar edildi. Daha sonra dereceye girenlere protokol üyeleri tarafından ödülleri takdim edildi. Törende bir konuşma yapan Okçular Vakfı Başkanı ve AK Parti 2. Bölge Milletvekili Adayı Ali Haydar Yıldız, “Fetih kupasının ilk atışını medeniyet inancımızın ayrı bir önem arz ettiği Hakkari’den başlattık. Kudüs fatihi Selahaddin Eyyübi, Anadolu’nun fatihi Sultan Muhammed Alparslan ve İstanbul’un fatihi Fatih Sultan Mehmet han bizim medeniyetimizi, bizim vizyonumuzu ifade ediyor. Geleceğe yürüyüşümüzün bu üçlü sacayağının vizyonu, bugün okçular vakfının vizyonudur. Hakkari’den attığımız ok bugün Okmeydanı’na düşmüş ve barışın simgesi olmuştur” dedi.

Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti üyesi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan ise, tesisin kazanılmasında Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın büyük katkısı olduğunu belirterek, “Büyükşehir başkanımız olmasaydı böyle bir tesis hayata gelemeyecekti. Bugün burada İstanbul’un fethini dünyanın en büyük geleneksel ve olimpik okçuluk turnuvasıyla kutlamış oluyoruz. Her geçen sene burası daha şenlik havası alıyor. İnanıyorum Türkiye’de okçuluk sporu geleceğe çok daha güçlü bir şekilde taşınmış olacak. Dünyada inşallah İstiklal Marşımız daha da dinleteceğiz” diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ödül vereceği sırada ezan okununca, bir süre ezanını bitmesi beklendi. Ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, dereceye girenleri ödüllerini takdim etti. Daha sonra bir konuşma yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Bizler bir tarihin tekrar başlangıcına burada tanıklık ediyoruz. 1453 yılında burada Fatih Sultan Mehmet Han’ın kendi has akçesinden vakfiye ettiği ve daha sonra o tarihten itibaren okçuluk eğitimleri yapıldığı talimlerin yapıldığı bir mekan burası. Sonra maalesef o fonksiyonlarını yitirmişti. Tekrar biz bu güzelliği kavuşmasını arzu ettik. Okçuluk insanlık tarihi kadar eski. Bir irade ve ruh hali ,bir teslimiyet gerektiren bir silah olarak kullanılmış ok. Günümüzde spor olarak dünyada aktif rolü var. Dostluğun meşalesi ateş alıyor bu etkinliklerle. Yarınki fetih şenliğimiz bir başka olacak. Herkesi orada görmek isteriz” dedi.

AB Bakanı ve Baş müzakereci ve AK Parti 2. Bölge Milletvekili adayı Volkan Bozkır ise, İstanbul’un fethinin 562. Yılında böyle bir şampiyonada olmaktan gurur duyduğunu ifade ederek, “Okçular Vakfı’na böyle bir organizasyon için teşekkür ediyorum. Okçuluğu bizlere tekrar sevdirdiler“ dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, başarılı sporculara ödüllerini verdikten sonra kısa bir konuşma yaptı. Kurtulmuş, her sporun kendi içinde bir disiplini olduğunu söyleyerek, “Okçuluğun özellikle göz, gönül, zihin düşünce disiplini sağlayan bir özelliği var“ dedi.

İstanbul’un fethinin sadece askeri bir mesele olmadığını söyleyen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Sadece askeri alanda elde edilmiş bir zafer değil. İstanbul’un fethi aynı zamanda bu milletin kendi kökleri üzerinde bütün değerlerini dünyaya yaymasına vesile olan önemli sıçrama tahtalarından biridir. İstanbul’un fethi olmasaydı medeniyetimiz Avrupa’nın içlerine kadar tanıtılması, Asya’da Afrika’da üç kıtada, yedi coğrafyada medeniyetimiz yayılması mümkün olmazdı. Fetih bütün değerlerimizin yeniden üretilip, küreselleşmesine vesile olan önemli sıçrama tahtalarından biridir. Ne yazık böyle olmakla birlikte bu millete uzun yıllar fetih ve fethin ruhu unutturuldu. Fetih ve o fethin büyük fatihi, o fatihin arkasındaki büyük ruh kökü, onun verdiği dinamizm, eski geride kalmış ve utanılması gereken bir husus olarak anlatıldı. Tarih kitaplarında, tozlu raflarda bir tarihi olay olarak aktarıldı. Çok şükür fethin sahip olduğu ruhu, fethin dünyaya yaydığı medeniyeti ve o medeniyetin köklerini yeniden anlıyor, yeniden algılıyor ve bütün insanlığa yeni değerler olarak bunları takdim edebiliyoruz. Millet olarak fethin yıldönümünde yeniden köklerimizin üzerinde diriliyor, yükseliyor ve ileriye umutla bakıyoruz. Her millet bir ağaç gibi sadece ve sadece kendi köklerinden yükselir. Kendi köklerimizin üzerinde yükseliyoruz. Köklerimizin üzerin de yeniden kendi değerlerimizi üretiyor, yeniden güçlü bir millet olarak inşallah ayağa kalkıyoruz” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından tören toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.
Kaynak: İHA