MHP'li Adaylar, Tecdelilerle Buluştu

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Milletvekili Adayı Avukat Arif Yıldız, Milliyetçi Hareket iktidarında temel amaçlarının tüm halkın hep birlikte kalkınması olduğunu belirterek, “Biz yoksul insanımızla birlikte kalkınmak istiyoruz” dedi.

MHP'li Adaylar, Tecdelilerle Buluştu
MHP Malatya Milletvekili adayları, seçim çalışmaları kapsamında Tecde Mahalle sakinleriyle bir araya geldi. MHP Malatya Milletvekili adayı Avukat Arif Yıldız, AK Parti’nin iktidara fakir insanı kalkındırmak için geldiğini ifade ederek, “Adlarını da hem adalet hem de kalkınma koydular. Yani hem adaleti uygulayacağız hem de vatandaşlarımızı kalkındıracağız dediler. Şimdi sizlere soruyorum. Adalet uygulanıyor mu? Adalet uygulanmıyor. Çünkü adaletin uygulanabilmesi için herkese aynı adaletin uygulanması gerekir. Bir hukukçu olarak maalesef adaletin çok kötü düzeyde olduğunu söylüyorum. Çünkü adalet, bakan çocuklarına gelince, onların işe geldiği gibi ve onların lehine uygulanıyor. Ama buradaki teyzenin veya komşunuzun çocuğuna gelince, yandaşları değilse farklı bir adalet uygulanıyor. Bakan çocukları hırsızlık, yolsuzluk yapıyor. Evinde para kasaları bulunuyor. Para sayma makineleri bulunuyor. Milyon dolarla ayakkabı kutularında bulunuyor. Çikolata kutularında milyon dolarla rüşvet olarak veriliyor. Bu hırsızlıklar, yolsuzluklar polis tarafından tespit ediliyor. Ama polis, hırsızları yakaladıkları için gözaltına alınıyor. Savcılar, hırsızları yakalattılar diye görevlerinden alınıyorlar. Bunlar dindar olduklarını söylüyorlar ya. Peygamber Efendimizin size bir sözünü hatırlatmak istiyorum. ‘Hırsızlık yapan kızım Fatıma da olsa, Allah’a yemin ederim ki cezalandırırım’ diyor. Eğer biz dini, Kuran’ı Kerim’i rehber alıyorsak, Peygamber Efendimizi önder olarak kabul ediyorsak, Peygamber Efendimizin dediğini yapmamız gerekiyor. Bunlar hırsızlara kol kanat germediler mi? Yüce Divan’a bakanlarını göndermemek için kendi vekillerini tehdit etmediler mi? Adalet nerede şimdi? Adaleti kalkmış bir AKP var” dedi.

“TEYZENİN ÇOCUĞU CAMİNİN KÖŞESİNİ DÖNMÜŞ”

“AKP’nin kalkınması ne durumda?” diye soran Yıldız, kalkınanların sadece kendi çocukları, yandaşları ve haramzadeler olduğunu belirterek, açık hava toplantısına katılan bir kişiye “Teyze senin çocuğun kalkındı mı?” diye sordu. Teyze de “Köşeyi döndüler” deyince MHP’li Yıldız, şunları kaydetti:

“Teyzenin çocukları caminin orada bir köşeyi dönmüş. Kalkınmaları da sadece kendileri kalkındı. Dolayısıyla vatandaşlarımız perişan bir şekilde hayatta kalma mücadelesi veriyor. Cumhurbaşkanın 5 kişilik aileyle ile ilgili bir simit hesabı vardı. Her öğün bir simit yer, bir çay içerse o zamanın parası bir milyon 200 lira yapıyordu. Bu millet nasıl geçinsin diyordu. Ama bugünkü asgari ücret 949 lira yine aynı hesabı yapınca asgari ücretli geçinemiyor. Cumhurbaşkanı 12 yıl başbakanlık yaptı, şimdi cumhurbaşkanı ve neticesi ne, biliyor musunuz? ‘Saray’daki’ bir çay bardağı bin lira. Bunlar vatandaşı düşünmüyor. AKP Parti gerçekten aldatma ve kandırma partisi olmuş. Diyorlar ki, bizi paralel kandırdı, Amerika kandırdı, İsrail kandırdı, Eset kandırdı diyorlar. Herkes seni rahatlıkla kandırıyorsa, sen bu ülkeyi nasıl yöneteceksin? Bu kadar kolay kandırılıyorsanız, ülkeyi yönetme hakkınız yok demektir.”

“YOKSUL İNSANIMIZLA BİRLİKTE KALKINMAK İSTİYORUZ”

Milliyetçi Hareket iktidarında temel amaçlarının tüm halkın hep birlikte kalkınması olduğunu belirten Yıldız, insanların kalkınması halinde devletin de kalkınacağını kaydetti.

“Biz orta direk ve yoksul insanımızla birlikte kalkınmak istiyoruz” diyen Yıldız, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bize destek olursanız, asgari ücreti bin 400 lira yapacağız. Her yıl 700 bin kişiye iş imkanı sağlayacağız. Yoksul vatandaşlarımıza ‘Hilal kart’ vereceğiz, Tecde’de ki dükkanlarda ne ihtiyacı varsa onu alacak. Evi olmayan ailelerimize sosyal evler yapıp teslim edeceğiz. Ev yapamadığımız ailelere 250 lira kira yardımı yapacağız.”

“SEÇİM SONUÇLARI HAYIRLI OLACAK”

MHP Malatya İl Başkanı Mehmet Erdem ise seçimlerin memlekete hayırlı olması temennisinde bulunarak, “Cenabı Allah’ın izni, sizlerin de teveccühüyle seçim sonuçları hayırlı olacak. Yaklaşık 13 yıldır AKP hükümeti hem Türkiye’de hem de Malatya’da hüküm sürüyor. Hizmet gayesiyle geldiler, özellikle de Malatya’ya gereken hizmeti yapmadılar” sözlerini kaydetti.

Kaynak: İHA