Kartepe Zabıtası'ndan Fırın Denetimi

Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ilçe genelindeki fırınlara yönelik denetimlerini ramazan ayı öncesi hız verdi.

Kartepe Zabıtası'ndan Fırın Denetimi
Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, fırın ve imalathanelere 3 ekiple eş zamanlı denetimde bulundu. Denetimlerinde halk sağlığını ön planda tutan Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ekmek üretimi ve satışı yapan işletmelerde işyeri açma ruhsatı, hafta sonu tatil ruhsatı, çalışanların portör muayenelerini, soyunma odalarını, malzeme ambarlarını, havalandırma sistemlerini, tuvalet temizliklerini, işçilerin saç sakal kontrollerini, ekmek gramajı ve hijyen konularında denetim yaptı.

Halk sağlığını yakından ilgilendiren konularda hassas davrandıklarını belirten Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürü Selman Çelik, “Öncelikle fırınlarımızda yaptığımız denetimlerimizi belirlenen periyotlar halinde aralıksız sürdürmekteyiz. Denetimlerde ekiplerimiz 52 fırında Hijyen belgesi olmayan işletmeleri tespit etti. Gıda Hijyen Belgesi olmayan veya bugüne kadar alamayanlar için Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve İlçe Tarım Müdürlükleri’nde düzenlenen eğitimlerden faydalanılması için işletmecilere ve işçilere uyarılarda bulunmaktayız. Halk sağlığını etkileyen ve tehdit eden unsurların ortadan kaldırılması için denetimlerimiz ramazan ayı öncesi de sürecek” dedi.

Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, vatandaşların her hangi bir olumsuzlukla karşılaşmaları durumunda belediyenin 444 33 73 numaralı telefonuna şikayetlerini iletmelerini istediler.
Kaynak: İHA