Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Demirtaş'a yanıt

Cumhurbaşkanı Erdoğan Otobüsçüler Federasyonu Genel Kurulu'nda konuştu. Erdoğan, Demirtaş'ı işaret ederek, "Birisi çıkmış 'Konserve mi, gazoz mu açacaksınız cumhurbaşkanını çağırın gelsin' diyor. Ben milletin çağırdığı her yere giderim. Bu şereflerin en büyüğüdür" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Demirtaş'a yanıt
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Demirtaş'a yanıt
Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün HDP Eş Genel Başkanı Selehattin Demirtaş'ın Konya mitinginde söylediği, 'Maşallah ülkenin Cumhurbaşkanı değil, açılıştan sorumlu müdürü mübarek. Nerede bir açılış, kendisi orada. Açılışların tamamı da uyduruk. Açtığı bir şey de yok. Bak evde, kahvehanede gazoz açacaksanız davet edin gelir. 'Gazoz açılacak' deyin gelir. Hiçbir fırsatı kaçırmaz. Evde konserve mi açacaksınız, yufka mı açacaksınız, Cumhurbaşkanını çağırın, AKP propagandası için, içinde açılış geçen hiçbir şeyi kaçırmaz.' sözlerine yanıt verdi.

Erdoğan, 'Biri çıkmış; 'Cumhurbaşkanı nereye çağırılırsa gidiyor. Evde konserve mi yapacaksınız, yufka mı açacaksınız çağırın gelir' diyor. Evet ben milletimin çağırdığı her yere bugüne kadar gittim, bundan sonra da giderim. Bu benim için ayıp değil, şereflerin en büyüğüdür. Çünkü ben zaten oralardan geldim.' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Otobüsçüler Federasyonu Genel Kurulu'nda konuştu.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar:

Karşınızda sadece cumhurbaşkanı olarak değil, geçmişte İETT'de 7 yıl çalışmış biri olarak bulunuyorum.Bazı şoförlerimizin adeta aileler oluşturduğunu biliriz. Otobüsçülük sadece yoları değil, sevgileri, umutları da arşınlamaktır. Kalplere, gönüllere köprüler kuruyorsunuz.

Mesleğiniz her birinizi birer insan sarrafı haline getiriyor.Ekmek kavgasını alının teri ile çalışıp çoluğunun çocuğunun nafakasını çıkarmayı benim direksiyon kardeşim iyi bilir.

Hava ve demir yolu ulaşımının gelişmesi otobüsçülerimiz için tehdit deildir, ne kaddar çok gelişme olursa herkes o kadar pay olur. 2005 yılında 163 bin olan otobümüz sayımız geçen yıl 211 bini geçti.

'İÇİNE SİNDİREMEMİŞ'

Yeni Türkiye vizyonuna hep birlikte ve güçlü şekilde sahip çıkmamız gerekiyor. Bu topraklarda hala 1940'ların tek parti zihniyetini yaşatmaya çalışanlar var. Eski CHP milletvekillerinden birinin kızı televizyon spikeri hanımefendi otobüsçü kardeşlerimle buluşmamızı duymuş içine sindirememiş. Resmi program duyumunu almış kendince başkanlık sistemi ve otobüsçülülerle dalga geçiyor. Muhtar, taksici, otobüs şoförü kutsal üçlü diyerek kin kusuyor. Muhtar demek milleten icazetli demektir. Sandık yani demokrasi demektir. Bunların sandığa, millete, demokrasiye saygıları bu kadar. Otobüsçü kim? Evlerine helalinden ekmek götüren milletin evlatları. Şoför kardeşimin desteğinden hareketle başkanlık sistemini küçümsüyor. Aslında kendi acziyetini ortaya koyuyor. Başkanlık sistemini kim istemiyor diye bakıyoruz. Terör örgütü, Pensilvanya, halka bidon kafa diyenler, ermeni diasporası, muhalefet partileri başkanlık sistemi istemiyor. Burada bir tek millet yok.

'BEN MİLLETİN ÇAĞIRDIĞI HER YERE GİDERİM'

Biri çıkmış; 'Cumhurbaşkanı nereye çağırılırsa gidiyor. Evde konserve mi yapacaksınız, yufka mı açacaksınız çağırın gelir' diyor. Evet ben milletimin çağırdığı her yere bugüne kadar gittim, bundan sonra da giderim. Bu benim için ayıp değil, şereflerin en büyüğüdür. Çünkü ben zaten oralardan geldim.

"EŞCİNSEL ADAY BİZ GÖSTERMİYORUZ"

"Doğu'da, Güneydoğu'da Kürt kardeşimin duygularını istismar edip İstanbul'da Beyaz Türklerle kadeh tokuşturmuyorum. Böyle bir derdim de yok. Diyarbakır'da sözde bir müftü, Eskişehir'de eşcinsel aday biz göstermiyoruz. Böyle bir derdimiz de yok. Ege'de, İç Anadolu'da, Karadeniz'de demokrasi ve özgürlük nutukları atıp, bölgede insanları hayatlarından bezdirircesine tehdit etmedik, etmiyoruz. Bizim böyle bir şeyimiz yok ve maalesef aynı şekilde 'milliyetçiyim' diyip bölücü örgütün güdümündeki partiyle, paralel örgütle aynı dili de kullanmadık, kullanmıyoruz.

"Savcımızı şehit edenlere 'terörist' diyemeyenin ne bizim nezdimizde ne milletin yanında kıymeti yoktur. Onlar ancak Mursi'ye verilen idam cezasıyla, rahmetli Menderes'in akıbetiyle bizi korkutmaya çalışıyorlar. Bizim de bu milletin de artık böyle tehditlere karnı tok. Niye? Allah'ın bana vermiş olduğu ömrü ne kısaltmaya ne de uzatmaya sizin gücünüz yetmez. Allah'ın ilahi fermanında ne bir an ileri ne bir an geri. Her şey, Rabbimizin takdirindedir. Biz buna inanmışız. Onun için de kefenimizi giyerek biz bu yola çıktık, siyaseti de böyle yapıyoruz."

“AFFEDERSİNİZ…”


Çıkmış bir paralel devlet affedersiniz ta Pensilvanya’dan işi yönetiyor. Sen Pensilvanya’da ne işin var? Mekke’ye, Medine’ye gitseydin, orada ne işin var? Bir üst akılı var bu iş içinde. Bunlar da onlarla hareket ediyorlar. Şimdi Türkiye’deki bölge imamları kaçmaya başladılar. Bunların inlerine girdik, şimdi bunlar kaçıyorlar. Hukuk içersinde ne gerekiyorsa yapacağız. Sonuna kadar kovalayacağız.