Tunus'ta 'Yaşayan Sesler' Şiir Festivali

Arap şiirinin önemli isimlerinden Suriyeli kadın şair Meram el-Mısri, "Ben, adı Beşşar olsun Kaddafi olsun, babam dahi olsa diktatörlere karşıyım" dedi.

Tunus'un Sidi Bu Said kentinde "Yaşayan Sesler" adı altında düzenlenen şiir festivaline katılan Mısri, divanında dile getirdiği olayların, Suriye'de daha korkunç ve kötüsünün yaşandığını söyledi.

Mısri, "Divan şiirini yazarken en ünlü olaylara odaklanmaya çalışıyorum. Mesela, okuldaki çocukların duvarlara 'Özgürlük' kelimesini yazmaları, ekmek sırasında fırınların önünde duran insanların savaş uçaklarıyla vurulması, hava saldırılarında hedef alınan üniversiteleri, kitabımda devrim tarihinin bir bölümünü belgelemek istedim" diye konuştu.

"Ben, adı Beşşar olsun Kaddafi olsun, babam dahi olursa diktatörlere karşıyım" diyen Mısri, ülkesinde yaşanan olayların sebebinin devrimcilerin olmadığını, bilakis "demokrat devrimcilerin iktidara gelmesi için desteklenmediğinden dolayı bütün bunların yaşandığını" savundu.

Arap şiirinin önemli isimlerinden biri kabul edilen ve ülkesinde yaşanan halk ayaklanmasına ilişkin şiirler de kaleme alan Mısri, Avrupa medyasında önemli Suriyeli kadın aktivistlerden biri olarak tanınıyor.

Kaynak: AA